Çankaya Belediyesi, Şimşek Sokak'ı yeniliyor

Çankaya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Şimşek Sokak'ta başlattığı çalışmalarla Ayrancı halkına yepyeni bir spor ve dinlenme alanı kazandıracak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ekim 2012 19:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çankaya Belediyesi, bu yıl bahar aylarının gelmesiyle başlattığı park ve sokak revizyon çalışmalarına program dahilinde devam ediyor. Yapımına başlanan Remzi Oğuz Arık Mahallesi'ndeki Şimşek Sokak çalışmalar bitince, Ayrancı sakinleri, sosyal aktivitelerini yerine getirebilecekleri bir mekana kavuşacak. İki parkur halinde dizayn edilecek olan Şimşek Sokak'ın birinci parkuru bin 742 metrekare, ikinci parkuru 2 bin 155 metrekare olmak üzere toplam 3 bin 897 metrekareden oluşacak. 2 bin 345 metrekare çim alandan oluşturulacak sokakta, yaya yolları tuğla, yürüyüş parkurları sentetik çim ve fitness alanı karo kauçuk döşemeyle revize edilecek.

Sokak boyunca vatandaşların ihtiyaçları düşünülerek uygulanacak proje kapsamında, yaya geçişleri ve oturma-dinlenme alanları da oluşturulacak. Sokağın alanına göre belirlenen elektrik ve otomatik sulama tesisatı döşemesi yenilenirken, çim alana, gölgeye dayanıklı karışık çim tohumları ekilerek kaldırım taşları da yeniden döşenecek. 122 metrekarelik fitness alanına ise bisiklet, vücut geliştirme gibi spor araçları yerleştirilerek engelliler için de ayrıca spor aletleri konulacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber