Bitlis Valisi: Kutlu davete mazhar olanlar gider

Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, hacca isteyen, dileyen, parası olan değil, bu kutlu davete mazhar olanlar gideceğini söyledi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ekim 2012 19:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bitlis'teki hacı adayları törenle kutsal topraklara uğurlandı.

Bitlis İl Müftülüğü'nün bahçesinde düzenlenen törende konuşan Bitlis Valisi Veysel Yurdakul kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarından ülkemizdeki olumsuzlukların giderilmesi için dua istedi.

Haccın ve hacılığın önemine vurgu yapan Vali Yurdakul şöyle konuştu: ?Bu yolculuğun tüm İslam milletlerinin kurtuluşuna vesile olmasını diliyoruz. Orada yeni dostluklar edinip, değişik milletlerle ve insanlarla kaynaşıp bir olmanın, birlik olmanın mutluluğunu tatmalarını istiyoruz. O ruhla, güzellikle Türkiye'ye sağ salim dönmelerini diliyoruz. Allah yollarını açık etsin. Gitmek isteyenlere de Allah bu yolculuğu nasip etsin. Hac isteyen, dileyen, parası olanın değil, kutlu davete mazhar olanların gittiği yerdir. Hacı adaylarımızdan ümmeti Muhammed'e, dünyada zulme uğrayan Müslümanlar'a, ülkemizdeki olumsuzlukların giderilmesi, ülkenin daha müreffeh ve gelişmiş noktalara gelmesi için dua etmelerini istiyoruz. Yüce Allah'ın bu kudsi davetine muhatap olduğunuz için sizi tebrik ediyorum. Hacca isteyen, dileyen, parası olan değil, bu kutlu davete mazhar olanlar gider. Ben üç defa hacca gittim. Hacılarımız, yeryüzünün göbeğine, kutsal mekana, beytullaha ve Allah'ın evine gidecek. Yüce Allah'ın sonsuz hikmet ve kudretinin misafiri olacaklar. Bu misafirlik Cumhurbaşkanın, Başbakanın, valiliğin ne de bir başkasının misafirliğine benzemez. Hacı adaylarımız burada derslerini çalıştı, kitaplarını okudu ve hacca bilinçli gidiyorlar."

Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın ise, bugün hacı adaylarını kutsal topraklara uğurladıklarını belirterek, "Çok duygu yüklüyüz. Hac yolculuğu mukaddes bir yolculuktur. Bu mukaddes yolculuğa çıkan hacı adaylarımıza hayırlı yolculuklar diliyoruz. Hac vazifesini yerine getirecekler kendileri için aileleri için İslam alemi için dua edecekler. İnşallah günahlarından arınmış şekilde memleketlerine dönerler. Bu gün yolcu ettiğimiz hacılar ülkenin ve Bitlis'in en şanlı insanları arasındalar. Çünkü binlerce ve on binlerce hacı adayının o kutsal topraklara gidip tuhaf etmek için bekliyor. Bizde bu gün 300'e yakın şanlı hacı adayımızı kutsal topraklara uğurlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.? dedi.

Bitlis İl Müftüsü İmran Kılıç da, dünyada 30 milyon, Türkiye'de ise 1 milyon 200 bin kişinin hac için sıra beklediğini kaydetti. Kılıç şöyle konuştu: "Bunlar içinden nasipli olan bu kardeşlerimizi az sonra buradan uğurlayacağız. Yüce Allah'ın Kur'an-ı Kerim ışığında, Allah'a ibadet maksadıyla kurulan ilk mabedin Kabe olduğunu buyurmuştur. Hz. Peygamberimiz ise Hac ve umrenin, günahların sebep olduğu günah kirlerini ve paslarını giderir. Bu kardeşlerimizin haclarının kabul olmasını Allah'tan diliyoruz. Sağ ve salim dönmelerini diliyoruz. Hacı adaylarımızdan dua bekliyoruz."

Konuşmaların ardından Vali Yurdakul, Başkan Alaydın, Bitlis Emniyet Müdürü Sadettin Akgüç, Müftü Kılıç ve hacıların yakınları, hacıları uğurladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber