Diyarbakır polisi, halkın huzuru için dev sokak uygulaması yaptı

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nün farklı birimlerine bağlı çok sayıda ekip, şehrin genelini kapsayan bir uygulamaya imza attı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ekim 2012 19:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şehrin giriş ve çıkışlarında araç kontrolleri yapılırken mahalle aralarında suçlular arandı. Dedektör köpek timleri ile özel harekât polisleri ise Sur ilçesindeki tarihi surların dibindeki şüpheli şahısların kimlik kontrollerini yaptı, burçlarda uyuşturucu madde aradı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü, Güvenlik Şube Müdürlüğü, Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleri ile çok sayıda birimin destek verdiği uygulama şehrin genelinde eş zamanlı başlatıldı. Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesindeki Eski Hal semtinde bir araya gelen ekipler, verilen emir üzerine bu bölgede planladıklarını çalışmaları başlattı.

Gruplar halinde Turistik Caddesi, Alipınar, Şehitlik ve Ali Paşa bölgesine dağılan ekiplere zırhlı araçlar eşlik etti. Turistik Caddesi'ndeki tarihi surların dibinde şüpheli şahısların kimlik kontrolünü yapan polis, buradaki park ve banklarda oturan vatandaşların hal-hatırı sordu. Vatandaşlar ekiplere uygulamaları sürekli yapmaları ricasında bulundu.

HASSAS BURUN MEKS, JULİ VE PİNK TARİHİ BURÇLARDA UYUŞTURUCU ARADI

Operasyona birlikte katılan dedektör köpekler Meks, Juli ve Pink, Turistik Caddesi ile Ali Paşa Mahallesi'nde vatandaşların ilgi odağı oldu. Sur ve burçların içinde uyuşturucu madde arayan köpeklerin belirlediği yerde sahipleri inceleme yaptı. Diyarbakırlı çocuklar köpeklerle ilgili merak ettiklerini sahiplerinden öğrendi. Ekipler, Eski Hal'den başlattıkları uygulamaları Keçiburcu ve Fiskaya'ya sonra sürdürdü.

Uygulamanın sonuçları ile ilgili daha sonra açıklama yapılacağı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber