Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na personel devri gerçekleştirildi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Ekim 2012 19:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı il müdürlüklerinde görevli personelden hangilerinin Gümrük ve Ticaret Bakanlığı il ticaret müdürlüklerine devredileceği, iki bakanlık arasında imzalanan protokol ile belirlendi.

(Mülga) Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile (Mülga) Gümrük Müsteşarlığı'nın yeniden yapılandırılması sonucunda 640 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve 635 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile de Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı oluşturulmuştu .

Bu kapsamda (Mülga) Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na bağlı Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü, İç Ticaret Genel Müdürlüğü, Kooperatifcilik Genel Müdürlüğü ve Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğü'nün 440 personeli Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na devredilmişti.

Mevzuat gereği il ticaret müdürlüklerinin teşkilatlanmasının 31 Aralık 2012 tarihine kadar tamamlanacağının hüküm altına alınmıştı.

Söz konusu kanun hükmünde kararname gereğince (Mülga) Sanayi ve Ticaret Bakanlığı il müdürlüklerinde görevli personelden hangilerinin Gümrük ve Ticaret Bakanlığı il ticaret müdürlüklerine devredileceği iki bakanlık arasında yapılan protokol ile belirlendi.

Bu çerçevede 64 şube müdürü, 27 araştırmacı, 1 APK uzmanı, 28 uzman, 59 mühendis, 1 mimar, 99 şef, 1 usta öğretici, 196 memur, 37 veri hazırlama kontrol işletmeni (VHKİ), 10 sekreter, 14 daktilograf, 17 tekniker, 9 teknisyen, 1 teknisyen yardımcısı ve 5 hizmetli olmak üzere toplam 569 personel kadrolarıyla birlikte Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na devredildi.

Ayrıca, devredilen birimlerin iş ve işlemlerine ilişkin il düzeyinde mevcut her türlü evrak, devredilen personele ait özlük ve sicil dosyaları ile elektronik ortamdaki bilgiler de dahil tüm kayıtların, devredilen personel tarafından kullanılan taşınırların (tüketici sorunları hakem heyetlerinin kullanımında bulunan taşınırlar dahil) devri sağlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber