Gediz Üniversitesi'nden hukuk eğitiminde iki uluslararası başarı birden

Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi, kısa sürede önemli başarılara imza attı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ekim 2012 09:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Farklı kanun hazırlık komisyonlarında görev yapan, hakimlerin meslek içi eğitim programlarında yer alan akademisyenleri ve eğitim kalitesiyle dikkatleri üzerine çeken fakültenin ünü, yurtdışına yayıldı. Balkan ülkeleri, hukuk eğitimi için kendilerine burayı örnek olarak belirledi. Önce Bosna Hersek'ten, ardından da Kosova'dan üst düzey hukukçular ve bilimadamları İzmir'e misafir oldu, uygulanan eğitim sistemiyle fiziki donanımı yerinde inceledi.

Almanya'nın tanınmış üniversitelerinden Bielefeld de Türkçe hukuk programı için Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni seçti. Bu alanda ilk olan anlaşmaya imza atıldı. İzmirli hukukçular, bu ülkeye gidip haftada 4 saat Türk hukuk sistemini ve hukuk derslerini anlatmaya başladı. Ayrıca Alman öğrenciler de İzmir'e gelecek ve Seyrek'teki kampüste ders görecek. Bu arada karşılıklı akademisyen değişimi de yapılacak.

Dekan Prof. Dr. Muhammet Özekes, hukuk eğitiminde örnek olacak bir fakülte düşüncesiyle iki yıl önce yola çıktıklarını söyledi. Prof. Dr. Özekes, kurdukları güçlü akademik kadro ve modern altyapıları sayesinde bu hedefe kısa sürede ulaştıklarını dile getirdi, şunları söyledi: ?Çabalarımızın hem yurtiçinde hem de yurtdışında duyulup takdir görmesi, doğru yolda olduğumuzun en güzel kanıtı. Balkanlar'dan ve Almanya'dan gördüğümüz yakın ilgi, bize büyük mutluluk yaşattı, gücümüze de güç kattı. Dünya çapında bilinen üniversitelerin birçoğu, kaliteli hukuk fakülteleri sayesinde bu üne kavuşmuştur. Gediz Üniversitesi'ni de hukukçular olarak biz marka yapmak istiyoruz. Bugün ülkemizde temel sorunlardan birisi hukuk ve kaliteli hukukçudur. Ülkemizin ihtiyaç duyduğu iyi hukukçuları yetiştirdikçe, Gediz'i tanımayan kalmayacak.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber