Erzurum Valiliği: Aranan uçakta insani yardım malzemesi bulundu

Erzurum'a teknik iniş yapan Ermenistan'a ait uçakta yapılan aramada insani yardım malzemesi bulunduğu, x-ray taramasından geçirilen kolilerde ise beyana aykırı herhangi bir maddeye rastlanmadığı bildirildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ekim 2012 10:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Ermenistan Havayolları'na ait Antonov?12 EK-12104 sefer sayılı kargo uçağının Erivan kentinden Suriye'nin Halep kentine malzeme götüreceğinin belirtildiği, uçağa Erzurum Havalimanı'na teknik iniş gerçekleştirme koşuluyla üst uçuş izni verileceği ifade edildi.

Uçağın, Erzurum Havalimanı'na iniş yapmasına müteakip, Erzurum Gümrük Müdürlüğü personelince uçağın geliş kontrolü yapıldığı belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

''Kaptanın vermiş olduğu kargo manifesto beyanında insani yardım malzemesi olduğu belirtilmiştir. Beyan alındıktan sonra gümrük görevlilerince kargo yükünün ayrıntılı aramasına geçilmiştir. Arama sonucunda uçakta insani yardım malzemesi olduğu görülmüştür. X-ray taramasından geçirilen kolilerde ise beyana aykırı herhangi bir maddeye rastlanmamıştır. Yapılan kontroller sonucunda uçaktan boşaltılan malzemeler tekrar yüklenmiş, arama ve kontroller neticesinde uçağa ve yüküne herhangi bir zarar verilmemiştir.''

Açıklamada, yapılan aramanın ardından uçağın Halep kentine uçuşuna devam etmesine izin verildiği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber