Rektörler eğitim yılına kaygılı girdi

Haber Giriş : 27 Eylül 2005 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YENİ eğitim-öğretim yılına düzenlenen törenlerle başlayan üniversitelerin rektörleri çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran 'AB'ye uyum sürecinde sağlanan demokratik hak ve özgürlüklerden de yararlanılarak yapılan bölücü, yıkıcı ve parçalayıcı faaliyetler ile hilafet çığlıkları atan sokak göstericileri ve üniversite özerkliği ve bilimsel özgürlük arkasına sığınılarak sahneye koyulmaya çalışılan siparişle düzenlenmiş sözde tarih toplantıları, ulusal belleğimizi yok etmeye dönük resmi tarih ve gayri resmi tarih yaratma saçmalıkları bunların arasındadır'' dedi.

İstanbul Kültür Üniversitesi RektörÜ Prof. Dr. Tamer Koçel son dönemdeki gelişmelere ilişkin Atatürk'ün 'Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdur' ve 'Bir millet kendi kuvvetine dayanarak varlığını ve bağımsızlığını sağlamazsa şunun bunun oyuncağı olmaktan kurtulamaz' sözlerini anımsattı.

ŞERİAT İSTİYORLAR

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Büyükburç 'Üniversiteler reform beklerken, medyada meslek liselerine uygulanan katsayı ve Kur'an kursları konusu gündeme taşınıyor. Sonuçta camilerde 'Şeriat isteriz' sesleri yükseliyor' dedi.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz ise 'Ülkemiz üzerinde oynanan oyunları kaygıyla izliyoruz. Terörü ve yaratanları şiddetle kınıyoruz. Bugün dünya uygarlıklarının kabul etmeye başladığı Ermeni soykırımı iddiaları bizleri kaygılandırmaktadır' dedi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber