İzmirli seri katile üç kez müebbet istendi

İzmir'in Balçova ilçesinde, 24 Nisan 2010 Cumartesi gecesi bankada çalışan Esra Yaşar'ı, ertesi gece üniversite öğrencisi Ayşe Selen Ayla'yı, pazartesi gecesi de "Azra" takma adını kullanan travesti Mustafa Has'ı tabancayla başından vurarak...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ekim 2012 16:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

öldürdüğü, cep telefonları ile paralarını gasp ettiği iddiasıyla tutuklu yargılanan seri katil Hamdi Ayri'nin üç kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi.

İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde geniş güvenlik önlemleri altında yapılan duruşmada cinayetlerin tüm detaylarına değinen iddia makamı savcı İbrahim Engin, akli dengesi yerinde olduğu anlaşılan sanık Hamdi Ayri'nin üç kez ağırlaştırılmış ceza, silah, gasp ve delilleri gizlemek suçundan da ayrıca toplam 45 yıl hapsini istedi.

Geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleşen duruşmada, iddia makamı Savcı İbrahim Engin, 10 sayfalık mütalaasında cinayetlerin tüm detaylarına değindi.

Savcı Engin, polis kriminal laboratuvarında yapılan balistik inceleme ve otopsi sonuçlarına göre zanlının yakalandığında, odasında ele geçen Browning marka tabancanın üç cinayet olayında kullanıldığı, Mustafa Has'a ait 35 HZL 46 plakalı araç üzerinde yapılan parmak izi araştırmasında, aracın sağ ön kapı dışında tespit edilen parmak izinin zanlı Hamdi Ayri'ye ait olduğunun tespit edildiğini söyledi. Savcı Engin, "her ne kadar sanığın emniyet, savcılık ve mahkemede susma hakkını kullanmasına rağmen, toplanan delil, tanık ifadeleri, otopsi raporlarına göre olayları işlediğini, bu nedenle üç cinayetten üç kez ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet, üç yağmadan 45 yıl, ruhsatsız silah bulundurmaktan bir yıl olmak üzere toplam 46 yıl hapis cezası ile yargılanmasını talep ediyorum" dedi.

Sanık Hamdi Ayri'nin avukatı Mert Çelikdemir de, iddia makamının talebini yazılı sunmak üzere süre talep etti. Mahkeme heyeti talebi kabul ederek, duruşmayı 14 Aralık 2012 tarihine erteledi.

İddia makamının talebinden sonra söz verilen ve şok yaşayan Hamdi Ayri, "Bir diyeceğim yok" dedi.

Duruşmaya müdahil olarak katılan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Başkanı Sanem Deniz, dava dosyasının bilirkişiye gönderilmesini istedi. Mahkeme heyeti, bu talebi reddetti. Duruşmaya avukatları ile birlikte katılan Ayşe Selen Ayla'nın annesi Hatice ile babası Sertel de, iddia makamının kararını sevinçle karşıladı. Duruşmaya ölen Esra Yaşar ile Mustafa Has'ın yakınları da katıldı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, kadın cinayetlerine dikkat çekmek için duruşma öncesi basın açıklaması yaptı.

Balçova'da kardeşleriyle yaşayan ve Bodrum'da garsonluk yapan Mardin doğumlu Hamdi Ayri'nin ilk kurbanı, bankada çalışan Esra Yaşar (27) oldu. Ayri, 25 Nisan 2010'da bir ev ziyaretinden dönen ve sokakta yalnız olan Esra Yaşar'ın arkasından sessizce yaklaşarak başına bir el ateş etti. Ayri, o anda yaşamını yitiren genç kızın cep telefonunu ve cüzdanını alarak ortadan kayboldu. Balçovalılar bu cinayetle sarsılırken, ertesi gün bir şok daha yaşadı. Katil zanlısı, İzmir Ekonomi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi birinci sınıf öğrencisi Ayşe Selen Ayla'yı da kafasına tek el ateş ederek öldürdü. Ayri, ikinci kurbanının da cep telefonu ve cüzdanını alıp kaçtı.

İki cinayet İzmir'de seri katil korkusuna yol açarken ertesi gün son cinayet ise Çankaya'dan geldi. Ayri, pazarlık ettiği 'Azra' takma adlı travesti Mustafa Has'ı

otomobilinin içinde

kafasına tek kurşun sıkarak öldürdü ve onun da cep telefonu ile cüzdanını aldı. Bu arada 'seri katil' korkusuyla vatandaşlar sokağa çıkamaz hale gelirken, İzmir polisi alarma geçerek cinayet mahallinde hiç iz bırakmayan zanlıyı yakalamak üzere geniş çaplı operasyon başlattı. Emniyet Müdürlüğü 350 polisi katili yakalamak için görevlendirirken, bir yandan da cinayet bölgelerinin yakınlarındaki güvenlik kameralarının kayıtları incelendi. Ayri'nin, travesti Mustafa Has'ı öldürdüğü noktaya yakın bazı işyerlerinin güvenlik kameraları tarafından görüntülendiği belirlendi.

Travesti Mustafa Has'ın çalınan telefonunun peşine düşen polis, istediği bilgiye bir GSM dükkanında ulaştı. Araştırma yapan ekipler, Hamdi Ayri'nin Has'tan çaldığı telefonu Basmane'de bir cep telefoncusuna sattığını tespit etti. Zanlının kimliğini tespit eden polis, kardeşlerinden aldığı bilgiye göre Ayri'nin Bodrum'da olduğunu belirledi. Özel Harekat Timleri'nin de katıldığı operasyonla Hamdi Ayri, kaldığı otelin odasında uyurken yakalandı.

Ayri, tutuklanarak önce Buca Cezaevi'ne oradan da yüksek güvenlikli F Tipi Cezaevi'ne gönderildi. - İZMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber