Aile danışmanlığı sertifikası alanlar dikkat!

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Ekim 2012 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aile Danışmanlığı ile Aile Sosyal Destek Danışmanlığı iki farklı unvandır.

25.02.2009 tarih ve 27152 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan ?Gerçek Kişiler ve Özel Hukuk Tüzel Kişileri İle Kamu Kurum ve Kuruluşlarınca Açılacak Aile Danışma Merkezleri Hakkında Yönetmelik? ile çerçevesi çizilen Aile Danışmanlığı, ailenin sınırları ve aile üyeleri arasındaki ilişkiler üzerinde çalışarak aile üyeleri arasındaki bozuk ilişkileri düzeltmeyi ve bu süreçte kazanılan yeni iletişim ve etkileşim kalıpları sayesinde, aile bireylerinin sorun çözme yeteneklerini güçlendirmeyi amaçlayan özel teknik ve stratejileri içeren hizmeti ifade etmektedir.

Gerçek Kişiler ve Özel Hukuk Tüzel Kişiler İle Kamu Kurum ve Kuruluşlarınca Açılacak Aile Danışma Merkezleri Hakkındaki Yönetmeliğin 9. maddesinin 6.fırkası gereği; Merkezde aile danışmanlığı hizmetlerinin verilebilmesi için en az bir aile danışmanı görevlendirilmesi gerekmektedir. Aile danışmanının, çocuk gelişimi, sosyal hizmet, psikoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, hemşirelik, tıp alanlarından birinde en az dört yıllık lisans düzeyinde eğitimi tamamlamış olmasının yanı sıra, en az yüz saati teorik olmak üzere aile danışmanlığı alanında bir eğitim programını başarıyla tamamlamış olması gerekmektedir.
Aile Sosyal Destek Danışmanlığı, 61. Hükümet Programında yer alan Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) kapsamında yer alan ve hane ziyareti yaparak, yerinde durum tespiti yaptıkları birey ve ailelerin, sosyal hizmet ve sosyal yardımın yanı sıra, sağlık, eğitim ve istihdam başta olmak üzere ihtiyaçlarının karşılanması noktasında gerekli bilgilendirme ve yönlendirme hizmetlerini ifade etmektedir.

Farklı kurum ve kuruluşlar tarafından ?Aile Danışmanlığı? sertifikası kursları açılmaktadır. Bu bağlamda ?Aile Danışmanlığı ? sertifikası alan kişilerin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında işe alımlarda öncelik verileceğine dair bilgiler verilmektedir. Bakanlığımız bünyesinde özel hizmet alımı (güvenlik görevlisi vb.) dışında tüm personel KPSS puanlarına göre alınmaktadır.

Aile Danışmanlığı sertifikası sahibi kişilerin Bakanlığımız bünyesinde başka herhangi bir şarta bağlı olmadan Aile Sosyal Destek Danışmanı olarak çalıştırılabileceği taahhütlerine itibar edilmemesi gerekmektedir.

Bilgilerinizi rica ederim.

T.C.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı
Akay Caddesi No:6 Bakanlıklar / ANKARA
0312 422 55 00 pbx

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber