Uludağ Üniversitesi, sanayi ile işbirliği ağını genişletiyor

Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ), Bursa'da doğup, Türkiye'nin çeşitli illerinde yem üretim tesisleri kuran Matlı A.Ş ile eğitim, kalite standartları, araştırma-geliştirme ve sosyal projelerde işbirliğini içeren bir protokol imzaladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ekim 2012 18:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rektörlük A Salonunda düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek, Matlı AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Engin Kennerman, TMMOB Veteriner Hekimleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Sinan Sağlam, öğretim üyeleri, veteriner hekimler ve öğrenciler katıldı.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, Matlı AŞ ile eskiye dayanan işbirliğinin bugün biraz daha boyut kazandığını belirterek, ?Üniversitenin bilgi birikimi Matlı AŞ'nin ticari başarısıyla birleşerek daha büyük başarı ve işbirliğine doğru gidiyor.? dedi.

25 yıl önce Bursa'da kurulan ve bir çok üretim tesisiyle Bursa dışına taşan Matlı AŞ'nin, üretimden yaptığı satışlar itibariyle Türkiye'nin 276. firması olduğunu belirten Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı da, bu başarıyı daha ileriye taşımak için üiversitenin teorik bilgisinden yararlanmak istediklerini söyledi.

Konuşmaların ardından Rektör Dilek ve Matlı AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, işbirliği protokolüne imza attı.

İmzalanan protokole göre iki kurum, üretim süreçleri, kalite standartları, Ar-Ge çalışmaları, üretim uygulamalarında teorik ve pratik destek sağlanması, deneysel uygulamalar, öğrenci stajları ve sosyal projelerde, protokol şartlarına uygun olarak işbirliği yapacak.

Törenin ardından, bu yıl ilk kez Veteriner Fakültesi öğrencilerine beyaz önlükleri giydirildi, daha sonra da emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Nilüfer Aytuğ, 'Veteriner Hekimlik ve Hayvan Refahı' konulu dersi verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber