Polislerin 'e-isyanını' Genel Müdürlük takibe aldı

Haber Giriş : 28 Eylül 2005 07:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeni çıkan yasaların yetkilerini kısıtladığını öne süren, maaş ve sosyal haklarının yetersizliğinden yakınan polis memurları, sorunlarını internet sitelerinde dile getirmeye başladı. Özellikle intraTEM, ÖzelHarekât gibi internet siteleri, son zamanlarda polis arasında büyük rağbet görmeye başladı.

Ancak polislerin yazılarında kullandıkları ifadeler Emniyet Genel Müdürlüğü yetkililerini rahatsız etti. Teşkilat içinde yaşanan sorunların yine teşkilat içinde çözümlenmesi gerektiğini savunan bir Emniyet yetkilisi, her gün binlerce polisin bu tür sitelere yazılar yazdığını söyledi. Bunun Emniyet'in imajını zedeleyeceğini, buraya yazı yazanların da polislik ilkelerine aykırı davrandığını savunan bir yetkili, bu sitelerin sahiplerinin kim olduklarını belirlemek için araştırma başlattıklarını bildirdi.

İste kızdıran yazılar

Emnİyet mensupları dertli. Bazen sahipsiz olduğu hissine kapılıyorlar. İçine girmeye çalıştığımız yasalar AB ülkelerinin uygulamalarının bile önünde. Ama biz o ülkeler kadar uygar mıyız? Ülkemizde yasa ve yönetmelikler polise güvensizlik üzerine çıkarılıyor.

?SIKIŞTIRIN' DEVRİ BİTTİ

Evİne hırsız giren bir kimse, onu yakalayan polise hâlâ ?Memur bey hırsızı biraz sıkıştırın' diyebiliyor. Ama iş kendine gelince aynı kişi polisi kötü davranmakla suçlayabiliyor. Sıkıştırın devri artık gerilerde kaldı. Polis, bırak sıkıştırmayı başı belaya girecek diye konuşmuyor bile.

KÖPEK KADAR DEĞERİMİZ YOK

Sokakta gezen köpek kadar değerimiz yok. Evet, acı ancak gerçek bu. Bir köpeğe sokakta birisi kötü muamele yapsa haftalarca manşetlerde tartışılır. Ancak polis aç kalmış, kirasını ödeyememiş, çocuğuna harçlık verememiş kimin umurunda.

TEŞKİLAT TAHAMMÜLSÜZ

Kendi içinde adalet uygulamayan bir kurum vatandaşa nasıl uygulayacak merak ediyorum. Demokratik ortamlarda hak aramak için çırpınıyoruz. Ancak susturuluyoruz. Bizi susturanlar, o demokrasiye sizin de ihtiyacınız olacak.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber