Batman Üniversitesi'nde akademik açılış

Batman Üniversitesi 2012-2013 akademik yılı açılışını bir dizi etkinlikle gerçekleştirdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ekim 2012 21:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan açılış töreninde akademik yılı açılış dersini YÖK Genel Kurul Üyesi Prof. Dr. Mehmet Bulut verdi.

Batman Üniversitesi 2012-2013 akademik yılı açılışını görkemli bir törenle gerçekleştirdi. Açılış, üniversitede yapılan çelenk sunumuyla başladı. Konferans salonunda devam eden program saygı duruşu ve İstiklal Marşı, ardından mini konserle sürdü. Açılış konuşmasını Üniversite Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam yaptı. Akademik yılı açılış dersi ise Yükseköğretim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Bulut tarafından verildi. 2012-2013 Eğitim- Öğretim yılına başlaması nedeniyle düzenlenen davete katılanlara teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Uluçam, ?Açılış törenlerinin dördüncüsünde sizlere hitap etmenin bahtiyarlığını yaşıyorum. İkinci dönemde de bana bu görevi lütfeden değerli öğretim üyesi arkadaşlarıma; YÖK Genel Kurulu'na ve Sayın Cumhurbaşkanımıza sonsuz teşekkürlerimi arz ederim. Yeni akademik yıla girerken Batman Üniversitesi, iki kampusundaki 6 fakültesi, dört yıllık 3 yüksekokulu, 3 meslek yüksekokulu; 2 enstitüsü, 212 akademik, 214 idari, 125 hizmetli olmak üzere 551 personeli ve 5 bin 193 öğrencisi ile gelişimini sürdürmektedir. Üniversitemiz bilgi üretmenin yanında, ülkenin geleceğine yön verecek gençleri yetiştirerek kentin imajını ve gelişimini sağlayacak adımları çoktan atmış bulunmaktadır. Birinci dönemimiz yeniden yapılanmak ve altyapı oluşturmakla geçti. İkinci dönemde ise bizi daha çok hizmet, üretim ve yüksek performans beklemektedir.? dedi.

"2020 YILINDAN ÖNCE 23 BİN ÖĞRENCİYE ULAŞACAĞIZ"

Cumhuriyetin 100. kuruluş yıl dönümü olan 2023 yılında öğrenci sayılarının 23 bin'e ulaşma hedefleri olduğuna dikkat çeken Rektör Prof. Uluçam konuşmasını söyle sürdürdü: ?Her yıl artacak sayımızın Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümü olan 2023 yılında 23 bin'e ulaşması planlanan hedefimizdi. Ancak gönül rahatlığı ile bu rakama 2020 yılından önce ulaşacağımızı belirtmek istiyorum. Hepimiz sizin için buradayız. Yarının umudu ve sahibi olan sizlerin, kişilikli bir insan, iyi bir yurttaş, faydalı ve üretken bir meslek sahibi olmanız için çabalıyoruz. Belki bugün sizlere gerekli olan her şeyi sunma imkanımız yok. Ama sağlıklı bir çekirdeğin uygun bulduğu her ortamda yeşereceği de unutulmamalıdır. Yani sizin iyi yetişmeniz, yine önce sizin gayret ve çabanızla gerçekleşecektir. Hocalarınızın özverili dersleri ile çoğu teknolojik malzemelerle donatılış laboratuvarlardan azami derecede yararlanmalı, bölümünüzle ilgili kaynak ve kitaplardan bu bilgileri pekiştirmelisiniz. İnanç ve öz değerlerinize bağlı kalarak, Anayasanın başlangıcında yer alan devletin bağımsızlığı, bölünmez bütünlüğü çerçevesinde, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin birer yurttaşı olduğunuzu unutmayınız."

ETKİNLİK YENİ KAMPÜSTE DEVAM ETTİ

Merkez kampüste devam eden program daha sonra üniversitenin Kuyubaşı Kampüsü'nde Fen-Edebiyat Fakültesi'nin açılış kurdelesinin kesimiyle devam etti. Yeni kampüs alanında süren program kokteyl ile sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber