SSK ve Bağ-Kur'lulara askeri hastanelerden yararlanacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2005 12:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, hem Bağ-Kur, hem de SSK'nın önümüzdeki günlerde vatandaşların Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı askeri hastanelerden sağlık hizmeti almalarını sağlayacak bir anlaşma yapacaklarını söyledi.

Sosyal Güvenlik Yüksek Danışma Kurulu'nun açılışında konuşan Başesgioğlu, sosyal yardımın bir lütuf olmadığını vurgulayarak, bunun, muhtaç vatandaşlara, hak sahiplerine sosyal devletin yerine getirmesi gereken bir ödev olduğunu bildirdi.

Başesgioğlu, şu anda 100'ü aşkın özel sağlık merkezinden, SSK'lıların doğrudan hizmet alabildiklerini belirterek, hastaların gidebilecekleri branşların, daha önce sağlık merkezleriyle SSK arasında yapılan paket anlaşmalarda tanımlandığını, özel sağlık merkezleriyle yapılan anlaşmaları, tüm Türkiye çapına yaymak istediklerini ifade etti.

Bağ-Kur'un da benzer bir uygulamaya başladığını anımsatan Başesgioğlu, "Bağ-Kur Genel Müdürlüğümüz de bu uygulamayı, önümüzdeki günlerde yaygınlaştıracaktır. Bütün amacımız, gerek Bağ-Kur'luları, gerek SSK'lıları, sağlık hizmetine en kolay erişebilecek imkanlara kavuşturmaktır. Ancak bunları, disiplin içinde, kurumların da mali durumlarını düşünerek yapıyoruz. Hem Bağ-Kur hem SSK, önümüzdeki günlerde vatandaşların Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı askeri hastanelerden sağlık hizmeti almalarını sağlayacak bir anlaşma yapacaklar. İleride inşallah, Genel Sağlık Sigortası'na geçtiğimiz zaman, bu ayrımların hepsi kalkacak"dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber