MATAB: Manavgat Belediyesi, 2 yıldır 5 milyon lira olan arıtma borcunu ödemiyor

Manavgat Çevre Koruma Turizm Altyapı Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği (MATAB), Manavgat Belediyesi'nin, arıtma borçlarını bir ay içinde ödememesi halinde tahsili için konuyu yargıya taşıyacağını açıkladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2012 19:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MATAB Başkanı ve Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut, birlik binasında düzenlediği basın toplantısında, Manavgat Belediyesi'nin, kurumlarına 2 yıl içinde hiç ödeme yapmadığı için 5 milyon lira arıtma borcu bulunduğunu söyledi. Manavgat Belediyesi'nin, kurumlarına aylık 240 bin lira arıtma bedeli ödemesi gerektiğinin altını çizen Barut, bunun 180 bin lirasının elektrik borcu olduğunu kaydetti.

Manavgat Belediyesi'nin MATAB'a arıtma borcu ile ilgili, Belediye Başkanı Şükrü Sözen'e bilgilendirme yaptıklarını, bugüne kadar ödemeye yönelik bir girişim görmediklerini söyleyen Barut, sözlerini şöyle sürdürdü: "Manavgat Belediyesi'nin MATAB'a 2 yıl içinde 5 milyon lira arıtma bedeli borcu bulunmakta. Borçla ilgili Başkan Sözen'i bilgilendirdik. Fakat Sözen, geçen süre içinde ödemeye yönelik girişimde bulunmadı. En son borçla ilgili konuyu ekim ayı Manavgat Belediye Meclisi gündemine taşıyacağını söylemişti. Bizim kültürümüzde bir belediye başkanı sözünde durur. Başkan ödeme konusunda sözünde durmuyor, ardından da Manavgat Arıtması'nı bana ver diyor. Biz de protokol yaparak verelim diyoruz, fakat bugüne kadar bir ses çıkmadı. Biz siyaset yapma yerine bir an önce borçların ödemesini bekliyoruz. Manavgat Belediyesi, bir ay içinde arıtma borcunu ödemezse konuyu yargıya taşıyarak icra yoluyla alacağız."

Başkan Barut, toplantıda, Büyükşehir Yasa Tasarısı'nın tasarılaşması halinde MATAB'ın fesholup olmayacağına dair bilgilendirme de yaptı. Tasarının yasalaşması halinde MATAB'ın, 27 Ekim 2013 tarihinde yapılması planlanan yerel seçimler sonrası kapanacağını söyledi. Muhtemel, 27 Ekim tarihine kadar MATAB'ın kapanmayacağına dikkat çeken Barut, birliklerini, Türkiye'de bulunan 440 birlikten ayıran en önemli özelliğinin turizm birliği olduğunu kaydetti. MATAB konumunda yurt genelinde Antalya Kemer ve Denizli'de olmak üzere 3 birlik olduğunu anlatan Barut, bu üç birliğin ortak özelliğinin ise turizm birlikleri olması olduğunu ifade etti. Büyükşehir Yasa Tasarısı'nın yasalaşması halinde 88 üyenin 87'sinin üyeliğinin fesholacağını aktaran Barut, fesholmaması için Antalya'nın İbradı ve Gündoğmuş belediyelerinin birliğe dahil edilmesi gerektiğini söyledi. Barut, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bilindiği üzere, dün İbradı ve Gündoğmuş belediyelerinin birliğe dahil edilmesi için MATSO Toplantı Salonu'nda Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı yaptık. Olağanüstü kurulda tek gündem maddesi görüşülür. Biz de iyi niyetimizi gösterdik ve Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'e söz hakkı verdik. Fakat sayın başkan konu ile ilgili konuşma yerine MATAB üzerinden siyaset yapmayı tercih etti. Olağanüstü Kurul Toplantısı, Başkan Sözen'in siyasi propaganda yapacağı bir yer değil. Konu MATAB'ın kapanmaması için İbradı ve Gündoğmuş'un birliğe dahil edilip edilmesiydi. İşin en önemli tarafında, bu konu ile ilgili Ankara'ya gitmeden önce Sözen'i bilgilendirmiş olmam. Başkan Sözen, yaptığı siyasi söylemlerle 27 Ekim 2013'te yapılması planlanan seçimlerde yeniden belediye başkanı seçilmiş gibi hareket ediyor. Turizmcileri ve köy muhtarlarını telefonla arayarak MATAB fesholdu, yetki bize geçti diye yanlış bilgilendirme yapıyor. Bu siyasi etik olarak hiç doğru değil. Bu tür siyasi girişimlerin hiç kimseye faydası olmaz. Olmayacaktır da. Belki partisi CHP, önümüzdeki yerel seçimde kendisini aday gösterir göstermez bilmiyoruz. Yarına çıkacağımızı Allah bilir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber