Diyarbakır'da atıksu arıtma tesisinin temeli atıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü ile Avrupa Birliği Yatırım Programı çerçevesinde yapılacak biyolojik atıksu arıtma tesisinin temeli atıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2012 19:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dicle Nehri'ni kirlilikten koruyacak Diyarbakır İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nin temel atma töreni, eski Mardin yolu üzerinde bulunan Atıksu Arıtma Tesisi alanında gerçekleştirildi. Temel atma törenine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı M.Bahattin Kaptan, AB Delegasyonu Başkatibi ve Mali İşbirliği Başkanı Wolfgang Schlager, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Temel atma töreninde konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, ?8 bin yıl boyunca bu kentte yaşam hiç kesintiye uğramadı. Dicle Nehri kentimize can verdi. 33 medeniyetin filizlenmesine yol açtı.? dedi. Baydemir şöyle konuştu: ?Göreve yeni başladığımızda hemen yanı başımızdaki arıtma tesisimizin açılışını yapmıştık. Bugün büyük bir heyecanla ifade etmek isterim ki, atılabilecek en büyük adımlardan bir tanesini atmak üzere bir arada bulunuyoruz. Elbetteki bu Dicle Nehri'ne vefa borcunun ödenmesidir. Aynı zamanda 8 bin yıllık kent tarihine duyduğumuz saygının bir ifadesidir. Aynı zamanda sadece bugünümüze değil, gelecek nesillere, insanlığa sunulabilecek en büyük katkılardan bir tanesidir.?

Tesisin, Dicle Nehri'nin ekosistemini koruması itibariyle, Ortadoğu'ya yaşayan bütün halkların bir arada ve kardeşçe yaşamasına büyük bir katkı sunduğunu düşündüğünü belirten Baydemir, ?Bu proje sadece insanlar için değil, Dicle Nehri'nin florası için de bugün dünyanın başka ekosisteminde yaşamayan 'Selê Avê'ye yani Dicle kaplumbağasına da sahip çıkma projesidir.? ifadesini kullandı.

Baydemir ve tüm katılımcılar butona basarak temel atmayı gerçekleştirdi. Atılan konfeti ve havai fişekler ile Kürtçe müzik eşliğinde yapılan temel atma töreninde bir de kokteyl verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber