Başhekimin 'Ambulansa mazot alamıyoruz' açıklamasına Sağlık İl Müdürü yanıt verdi

Gazipaşa Devlet Hastanesi Başhekimi Haydar Gümüş'ün, hastanenin 1 milyon 300 bin lira borcu olduğu, bu borcu ödeyemedikleri için ambulansa mazot alamayacak duruma geldikleri yönünde yaptığı açıklamaya Antalya İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin yanıt verdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2012 23:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mevcut başhekimin tayininin çıkmasının ardından görevine yeni atanan Başhekim'in hastaneyle ilgili bilgilere vakıf olmadığının anlaşıldığını söyleyen Bilgin, hastanenin bir işletme olmadığını, bir hizmet kurumu olduğunu ifade etti. Hastanenin varsa borçlarının hastaneye bırakılmadan Sağlık Müdürlüğü ve Bakanlık tarafından ödendiğine dikkat çeken Bilgin, ?Devlet Hastanesi, hizmet veya mal alım ihalelerini yaptıktan sonra söz konusu borç bir yıla yayılır. Ödemesi ise zamana yayılır. Ay ay ödeme yapılır. Hastaneye ait ödenememiş bir borç varsa hastaneye bırakılmadan bu borç kapatılır. Başhekimimizin bahsettiği borç, yapılan ihale sözleşmesi gereği 1 yıl içinde ödenmesi gereken toplam borçtur? dedi.

Ambulansa mazot alamama durumuna da açıklık getiren Bilgin, ?112 Acil Servis İstasyonu'na bağlı ambulanslar yakıtlarını direkt olarak Sağlık Müdürlüğü'nden alır. Ambulans yakıtın hastaneyle bir ilgisi yoktur. Bizler hasta hizmetlerinin aksamasına sebep olan hiçbir uygulamaya müsaade etmeyiz. Etmedik de? diye konuştu.

Gazipaşa Devlet Hastanesi, ultrason muayenesi yapılan odanın kapısında ?Ultrason hastalarının bir paket peçete almaları gerekmektedir? yazısı ve bu yazı doğrultusunda hastalardan bir paket peçete istenmesi vatandaşların tepkisini çekmişti. Konuya ilişkin açıklama yapan Gazipaşa Devlet Hastanesi Başhekimi Haydar Gümüş, hastanenin 1 milyon 300 bin lira borcu olduğunu, bu borcu ödeyemeyecek duruma geldiklerini, hatta ambulansa mazot alamayacak durumda olduklarını söylemişti. Bazı esnafların kendilerine olan borçların ödenmesi için avukat aracılığı ile ihtarname gönderdiğini de ifade eden başhekim, peçete uygulamasının ekonomik krizden çıkmak için uygulanan tasarruf tedbirlerinden biri olduğunu vurgulamıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber