Genç yetenekler Çanakkale'ye gitti

Adana Valiliği Sosyal Destek Programı (SODES) tarafından desteklenen 'Genç Yetenekler Sporla Buluşuyor' projesi kapsamında 30 öğrenci Çanakkale'ye uğurlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ekim 2012 11:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uğurlama öncesi düzenlenen törene Vali Yardımcısı Halis Arslan, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Cumali Aydoğan, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü personeli, antrenörler ve çok sayıda sporcu katıldı.

Vali Yardımcısı Halis Arslan proje kapsamında basketbol, voleybol, hentbol, uzakdoğu sporları, güreş branşlarında turnuvalarda başarı gösteren 30 öğrencinin Çanakkale'ye uğurlandığını söyledi.

Vali Yardımcısı Arslan "Bu projenin hedef kitlesi olan sevgili çocuklar, ülkemizin coğrafyasındaki güzel yerleri görme fırsatınız olacak. Çanakkale bizim hem güzel, hem de manevi yönü olan tarihimiz için de çok önemli olan bir ilimiz. Gelibolu Yarımadası aynı zamanda Çanakkale Savaşları'nın yapıldığı yerdir. Bugün üzerinde yaşadığımız bu vatanın ülke olması, Çanakkale sayesinde olmuştur. Türkiye'nin dört bir tarafından orada şehitlerin yattığını göreceksiniz. Eğer biz bu güzel havayı teneffüs edebiliyorsak, atalarımız sayesindedir." dedi.

Tarihini bilmeyenlerin geleceğe yön veremeyeceğini aktaran Vali Yardımcısı Arslan, "Biz tarihimizi iyi bilmek durumundayız. Gittiğiniz yerde ülkemizin mozaiğini göreceksiniz. Karadeniz göreceksiniz, Akdeniz'i göreceksiniz. Sizler kitaplarda okuyorsunuz ama bir de bunu yaşayarak hissetmelisiniz. Vatan toprağımızın her köşesi bizim için kutsaldır. Yarınlar siz öğrencilerimizin omuzlarında daha da aydınlık olacaktır." diye konuştu.

Çekilen hatıra fotoğrafının ardından öğrenciler davul zurna eşliğinde otobüslerine bindirilerek Çanakkale'ye doğru yola çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber