F.Çelik'in kızıyla ilgili bilgileri sızdıran memurlara soruşturma

Haber Giriş : 21 Ekim 2012 09:11, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Daha önce medyada yer aldığı üzere, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in kızı kurallara aykırı olarak Hacettepe Üniversitesi tıp fakültesine geçmişti. Bu haberlerin medyada yer alması üzerine Hacettepe Üniversitesi rektörü soruşturma başlatı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Uğur soruşturmacı olarak atandı.

Tıp Fakültesi dekanı, üç dekan yardımcısı, yedi fakülte yönetim kurulu üyesi, üç bölüm başkanı, yatay geçiş komisyonunun tüm üyeleri, profesörler, doçentler, asistanlar, fakültede çalışan tüm memurlar ve sekreterler ve özel kalem görevlileri, yani herkes ifade vermeye çağrıldı.

Kapılarda kuyruklar oluştu. Bazıları ifadelerini sözlü, bazıları yazılı olarak verdiler.

Peki kendilerine ne sorulmuştu?

?İfade konusu:
Üniversitemiz Tıp Fakültesi'ne 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında yatay geçiş için yapılan başvurular ile bunların değerlendirme ve karar sürecinin bazı basın organlarında haber olarak yer alması ve asılsız iddialarda bulunulması, bu süreçte üniversitemize yatay geçiş talebinde bulunan öğrencilere ait bilgi ve belgelerin bir kısmının yayınlanması ile ilgili olarak, söz konusu bilgi ve belgelerin üniversitemiz görevlilerince basın organlarına, ya da işlemlerle ilgisi bulunmayan kişilere verildiğine ilişkin disiplin ve ceza soruşturması.
Soru 1: Ceza ve disiplin soruşturmasının konusunu oluşturan eylem anlatıldı. Ceza ve disiplin soruşturmasına konu olan olayla ilgili olarak bildiklerini anlatması istendi.
Soru 2: Öğrencimize (Zeynep Çelik'e) ait bu bilgilerin izinsiz bir şekilde dışarıya çıkarılması kim veya kimler tarafından yapılmış olabilir?
Soru 3: Öğrencimize ait belgelerin fotokopileri toplantılar esnasında kimlere verildi? Daha sonra bu belgeler ne oldu? Geri verildi mi??

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber