Hayır yolunda şehit düştü

Tanzanya'da eğitim şehidi olan Erkan Çağıl'ın kardeşi Fikret Çağıl da hayır işlerinde koştururken şehit düştü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ekim 2012 19:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sultanbeyli'de, kurban bağış tahsilatı yapmaya giden Fikret Çağıl'ın kullandığı otomobile, seyir halindeki bir TIR çarptı. Çağıl olay yerinde hayatını kaybetti, TIR sürücüsü ise yardım etmek yerine kaza mahallinden kaçtı ancak polisin takibi sonucu kısa sürede yakalandı. Çağıl bugün sevenlerinin dualarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Türkiye'den kilometrelerce uzakta, hayatını hizmete adayan Erkan Çağıl, bir kaza sonucu şehit düşmüştü. Dün akşam saatlerinde de eğitim şehidi Erkan Çağıl'ın kardeşi Fikret Çağıl, kurban yardımı toplamak için yolu çıktığında, sorumsuz bir TIR sürücüsünün kurbanı oldu. TEM Otoyolu'nda kontrolsüz ilerleyen TIR, Çağıl'ın kullandığı otomobile çarptı. Kaza sonrası TIR sürücüsü olay yerinden kaçtı. Fikret Çağıl ise tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Polis TIR sürücüsünün peşine düşerek kısa sürede şahsı yakaladı. Gözaltına alınan sürücü Pendik'te polis merkezinde sorguya alındı. TIR sürücüsünün alkollü olduğu belirtildi.

Yardımsever Fikret Çağıl için bugün Sultanbeyli Abdurrahman Gazi Camii'nde ikindi namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Çağıl'ın sevenlerinin yanı sıra Tanzanyalı öğrenciler katıldı. Çağıl, namazın ardından Abdurrahman Gazi Camii Mezarlığı'nda toprağa verildi.

İki kardeşinin de Allah rızası için koştururken vefat ettiğini belirten Metin Çağıl, ? Diğer kardeşim Erkan Çağıl 6 yıl önce Tanzanya'da hizmet çalışmaları sırasında vefat etti. Fikret Çağıl da kurban döneminde hizmet ederken vefat etti. Onlar, şehit diyorum. Çünkü kardeşlerimin ikisi de kurban döneminde Allah rızası için koştururken vefat etti." ifadelerini kullandı.

Cenazeye katılanlar da Çağıl'ın hizmet faaliyetlerindeki etkinliğine, hayırseverliğine dikkat çekerek onun şehit mertebesinde olduğunu ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber