Kurban Bayramı nedeniyle Doğu'dan Batı'ya havyan göçü yaşanıyor

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla hayvan pazarlarında telaş başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ekim 2012 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Torbalı İlçesi'ne bağlı Çaybaşı'ndaki hayvan pazarında yerli üreticilerin yanı sıra, Doğu illerinden kurbanlık getiren satıcılar dayerini aldı.

Doğu Anadolu'nun yaylalarında yetişen semiz hayvanlar kamyonlarla yaptıkları yüzlerce kilometre yolculuğun ardından pazarda beğeniye sunuldu. Kurban Bayramı öncesi yaşanabilecek hırsızlık olaylarına karşı da satıcılar, bir dakika olsun hayvanlarının yanından ayrılmıyor. Hayvan satıcıları, 3 bin 500 liradan başlayan ve büyüklüğüne göre 6 bin liraya kadar çıkan büyükbaş hayvan satışlarından bu sene oldukça memnun.

Çetin Güntaş isimli büyükbaş hayvan satıcısı, kurbanlıkları Ağrı ilinin Taşlıçay yaylasında bulunan çiftliğinde organik olarak yetiştirdiğini belirtirken, fiyatlar ve satışlardan oldukça memnun olduklarını ifade etti. Çetin Güntaş, "Torbalı'ya bir hafta önce 25 adet büyükbaş hayvanla geldim. Henüz 1 hafta geçmesine rağmen 15'ini sattım. Kalan 10 hayvanı da bayrama kadar satmayı umuyorum" diye konuştu.

Hayvanların doğal ve besili oldukları için hızlı satıldığını belirten Güntaş, "Geçtiğimiz seneki Kurban Bayramı'nda yine Torbalı'da satış yapmıştım. O zaman getirdiğim hayvanları bir haftada bitirmiştim. Bu sene satış yeri değiştiği için müşteriler yeni yeni geliyor" dedi.

Doğu illerinden gelen hayvanların doğal olması ve yaylada yetişmesinden dolayı daha fazla tercih edildiğinin altını çizen Güntaş, etinin de daha lezzetli olduğunu sözlerine ekledi. - İZMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber