Gençlere uyarı: Sosyal medyada Devlet büyüklerine hakaret etmeyin

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Ekim 2012 08:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İnternette yazışan çok sayıda genç, sanki bir arkadaşıyla sohbet ediyor şeklinde yazışmakta ve kullandığı kelimlere dikkat etmemektedir.

Hem facebook hem forumlar hem de diğer sosyal mecralarda Devlet büyüklerine ağır hakaret ettiklerinin farkında dahi değildir.

Devlet büyüklerine hakaret halinde, yazışmayı yapan gençler hakkında Cumhuriyet Savcılığınca Türk Ceza Kanunu hükümleri uyarınca hapis istemiyle dava açılmaktadır.

Bu davalar, daha sonra gençlerin tüm hayatlarını etkileyecek sonuçlar doğrubilmektedir. Örneğin hapis cezası alınması halinde daha sonra kamu görevlisi olunması zorlaşmaktadır.

Bu nedenle tüm gençlerin, internet üzerinden yazışırken, bu yazışmanın orada yıllar boyunca kalacağını ve bir nevi basın açıklması olduğunun farkında olması gerekmektedir.

Bugün bir gazeteye açıklama yapan Başbakan'ın avukatı gençleri ve aileleri bu noktada uyardı. Başbakanın şikayetçi olmamasına rağmen, Cumhuriyet Savcılarının Türk Ceza Kanununda yer alan hükümler uyarınca re'sen işlem tesis etmek zorunda olduklarına dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber