Sel suları altında kalan Çorlu-Saray karayolu ulaşıma açıldı

Sağanak yağışın ardından dün akşam saatlerinden itibaren çift yönlü olarak ulaşıma kapanan Çorlu ve Saray karayolu, ulaşıma açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ekim 2012 13:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesine bağlı Ulaş beldesinde bulunan Onas Deresi'nin taşması sonucu su seviyesi köprü oluklarına kadar ulaştı. Unilever Fabrikası ile bölgedeki geri dönüşüm yapan bir işyeri de sular altında kaldı. Ünilever Fabrikası'ndan yaklaşık 60 civarında işçiyi AFAD görevlileri botlarla tahliye etti. Buradaki birikintileri, fabrika ile Onas Deresi arasındaki bölüm yıkılarak tekrar dereye yönlendirilerek tahliye edilmeye çalışılıyor. Fabrika bahçesindeki bulunan araçların yarısına kadar sular altında kaldıkları görülüyor.

Ekipler, fabrikadan kara yoluna dağılan ürünleri de büyük ölçüde temizledi. Yola saçılan paletler toplandı. Sel suları, yol üzerinde bulunan köprünün sağ ve solunda büyük gedikler oluşturdu.

Ulaş Geri Dönüşüm firmasının sahibi, "Dün akşam 15 dakika içerisinde bu hale geldi. Sular köprünün üzerinden taştı. Biraz daha geç kalsak biz de sular içinde kalacaktık. Tüm fabrika 1,5 metre su doldu." dedi.

Gece vardiyasından çıkan birçok işçi ise servis araçları çalışmadığı için yaya olarak evlerine dönmeye çalıştı. Bazı işçilerin su birikintilerinden geçmek için ayakkabılarını çıkararak yürüdükleri gözlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber