Cizre'de 25 liradan satılan etin kilosu 12 liraya düştü

ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde Kurban Bayramı'na 2 gün kala, daha önce 25 liradan satılan kırmızı etin kilosu 12 liraya kadar düştü.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 23 Ekim 2012 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Et fiyatının ucuzlaması üzerine daha önce et alamayan birçok kişi, kasaplardan 5'er- 10'ar kilo et alarak evlerine götürmeye başladı.

Şırnak yöresinde 27 bölgenin geçici olarak güvenlik bölgesi ilan edilmesi ve birçok yaylaya çıkış yasağı getirilmesi nedeniyle zor günler geçiren hayvan sahipleri, Kurban Bayramı'nda ellerindeki hayvanları ucuz fiyata satmaya başladı. Besicilerin hayvanlarını yarı fiyatına satması, kasap ve marketlerdeki et fiyatını da yarı yarıya düşürdü. Daha önce kemikli etin kilosu 25 liradan satılırken, bayrama 2 gün kala aynı etin kilosu 12 liradan satılmaya başlandı. Et fiyatlarında indirim yapıldığını duyanlar da marketlere akın ederek, 5'er- 10'ar kilo et almaya başladı.

Mezbahanenin olmadığı Cizre'demarket işleten Bedrettin Bilgiç, "Besiciler hayvanlarını yaylalara ve meralara çıkaramadı. Hayvan sayısı da fazla, yem çok pahalı. Bir hayvanı beslemektense yarı fiyatına satması besicilerin de işine geldi. Şu an itibariyle marketimizde kırmızı etin kilosunu 12 liradan satıyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber