Hastanedeki yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı

Iğdır Devlet Hastanesi'nde, itfaiye ve arama kurtarma ekiplerinin ortaklaşa gerçekleştirdikleri yangın tatbikatı başarı ile sonuçlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ekim 2012 17:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tatbikatta, hazırlanan senaryoya göre hastanenin otoparkında yangın çıkarıldı. Güvenlik görevlisinin çıkan yangını görerek güvenlik amirine ve hastane santraline bildirmesinin ardından, santral görevlisi 110 yangın ihbar hattını ve İl Afet ve Acil Durum Ekiplerini aradı. Hastane Acil Servis ekibi olay yerine çağırıldı. Olay Hastane Afet Planı Başkanı Başhekim Uzm. Dr. Bülent Kaya ve Hastane Müdürü Hüseyin Yanardağ'a bildirildi. İtfaiye ekibi gelene kadar personel müdahale etti.

Yeni doğan yoğun bakım ünitesinden transport küvez içinde bebekler ambulansa konularak hastane ek binası ve Özel Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne gönderildi. Hastanede mahsur kalan diğer hasta ve yakınları da yangın merdivenleri ve itfaiye aracının merdivenleri kullanılarak bir dakika 30 saniyede tahliye edildi.

Tatbikata, 5 kişilik arama kurtarma ekibi, bir itfaiye aracı ve 6 personeli, 5 acil servis personeli, 20 kişilik hastanenin yangın söndürme ekibi ve güvenlik personeli katıldı.

Hastane müdürü Hüseyin Yanardağ olası bir yangın durumuna hazır olmak, eksikleri önceden görebilmek ve gidermek, hastane personelinin bir yangın durumunda neleri yapabileceğini gözlemlemek için yangın tatbikatı düzenlediklerini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber