Kurban Bayramı'nda gıda zehirlenmesine dikkat!

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ekim 2012 21:29, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Diyetisyen Gözde Alp, etin, bozulma riski çok yüksek bir gıda olduğuna işaret ederek, Kurban Bayramı'nda tüketilen et miktarı kadar saklama şartlarına da dikkat edilmesi konusunda uyardı. Diyetisyen Alp, gıda zehirlenmelerine karşı, etlerin küçük parçalara ayrıldıktan sonra yağlı kağıt veya kalın alüminyum kağıtlara sarılarak depolanması gerektiğini söyledi.

Rommer Fizik Tedavi Rehabilitasyon Merkezi Diyetisyeni Gözde Alp, Kurban Bayramı'nda et tüketiminin yanı sıra hamur işleri ve tatlıların tüketiminde ciddi artışlar görüldüğünü belirterek, "Kırmızı et iyi bir protein ve B₁₂ kaynağıdır. Tüketimi çok önemlidir, ancak kolesterol içeriklerinin de yüksek olduğunu göz önünde bulundurarak, her zaman olduğu gibi dikkat etmemiz gereken şey, tükettiğimiz miktardır." dedi.

Etlerin bakteriler için de ideal bir besin olduğunu söyleyen Gözde Alp, etlerin içerdiği besin öğeleri, su aktivitesi ve pH derecesinin bakterilerin çoğalması için çok uygun olduğunu anlattı. Alp, sözlerini şöyle sürdürdü: "Et, bozulma riski çok yüksek olan bir gıdadır. Bu da gıda zehirlenmelerine neden olabilmektedir. Kurban Bayramı'nda tükettiğimiz etin miktarı yanında saklama şartlarına ve hijyenine de dikkat etmemiz gerekmektedir. Evlerde dondurulacak etler küçük parçalara ayrıldıktan sonra yağlı kağıt veya kalın alüminyum kağıtlara sarılarak depolanmalıdır."

KİLO ALIMINA DİKKAT

Gözde Alp, ayrıca, bayramda kilo alımını önlemek veya en aza indirmek için şu uyarılarda bulundu: "Su tüketmeyi ihmal etmeyin, mutlaka kahvaltınızı yapın. Gittiğiniz her yerde çikolata ve şeker tüketmeyin. Size ikram edilen tatlıları eşinizle, çocuğunuzla, arkadaşlarınızla paylaşın. Kilo vermek ve sağlığımızı korumak için en büyük yardımcımız olan fiziksel aktiviteyi ihmal etmeyin."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber