'Kitapları paketleyip okullara gönderenler Harward mezunu değil'

Haber Giriş : 30 Eylül 2005 16:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çelik, "ders kitapları ile ilgili problem yaşandığı" yönündeki soru üzerine de, 106 milyon ders kitabı dağıttıklarını hatırlatarak, bazı yerlere çalışma kitabı gönderilmesi gerekirken ders kitabı, ders kitabı gönderilmesi gerekirken kılavuz kitap gitmiş olabileceğini söyledi.

Bakan Çelik, "Ancak bu yüzde 2'dir. Yüzde 98 hiç problem olmadan bu iş bitirilmiştir. 2 gün sonra farkına varılmış ve bu düzeltilmiştir" dedi.

106 milyon kitabın 60 bin noktaya gittiğine işaret eden Çelik, bunun Avrupa'nın bile altından çok zor kalkabileceği bir olay olduğunu bildirdi. Yeni müfredat hazırlandığı için Türkçe, matematik, fen ve teknoloji kitaplarında 3'lü kitap seti olduğunu, kitapların da ders kitabı, öğrenci çalışma kitabı ve öğretmen kılavuzu olmak üzere 3'lü kitap seti bulunduğunu belirten Çelik, paketleme yapanların hepsinin Harward mezunu olmadığını kaydetti. Milli Eğitim Bakanı Çelik, konuşmasını şöyle tamamladı: "Velilere de seslenmek istiyorum; Okulunuzun bir problemi var. Okulun müdürü, ilçe milli eğitim müdürü, il milli eğitim müdürü var. Bize bildirin, biz bunları çözeriz. Lise kitaplarına gelince... 106 milyon kitabı dağıttık, ertesi gün kazara bir okula gitmemişse bazı gazeteler bunu manşete çekiyor. Lisede biz kitapları vermiyoruz, veli o kitap piyasada olsa 20 günde arayıp biraraya getiremiyor. Çünkü biri o kitapçıda, biri bu kitapçıda satılıyor. Biz lise kitapları ile ilgili de çalışıyoruz. Gelecek sene bunu adamakıllı bir şekle sokacağız. İnşallah lisede bu sene yaşanan problemleri çözeceğiz. Gelecek sene bu olmayacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber