Halı sahada komiser ve eşini şehit eden teröristler öldürüldü

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2012 17:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tunceli-Pülümür kara yolunun Kocakoç Köprüsü yakınlarında terör örgütü mensupları ile güvenlik güçleri arasında dün çıkan çatışmada öldürülen 4 teröristin, 2011'de halı sahada komiser ve eşini şehit eden PKK'lılar olduğu bildirildi. Çatışma sonrası teröristlere ait çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Tunceli Valiliği, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, öldürülen PKK'lı teröristlerin daha önce karıştıkları eylemlerle ilgili şu bilgileri verdi: "20 Haziran 2011 günü Tunceli-Pülümür kara yolunun kesilerek karakollara ekmek götüren bir aracın yakılması; Tunceli- Nazimiye merkezinde iki polisin şehit edilmesi olayı; Tunceli merkezinde halı sahada bir komiser ve eşinin şehit edilmesi olayı; Tunceli merkez Uzuntarla mevkiinde Alacık Jandarma Karakolu Komutanlığı inşaatında çalışan dört işçinin kaçırılması ve firmaya ait aracın yakılması olayı; Şehit Mehmet J.Krk. K.lığı ve yol kontrol arama unsurlarına yönelik saldırı sonucu bir erin şehit edilmesi ve yedi askeri personelin yaralanması olayı; Tunceli-Pülümür kara yolunun Samanlı mezrası yol ayrımı mevkiinde kesilmesi ve bir aracın yakılması, bir aracın da tuzaklanması."

Açıklamada, bu olayları planlayarak bizzat yöneten ve karışan teröristlerden üçünün isminin Miros (K), Rojhat (K) ve Suat Akın adlı bölücü terör örgütü mensupları olduğu bildirildi.

ZAGROS SİLAHI ELE GEÇİRİLDİ

Çatışma sonrasında yapılan arazi aramasında ele geçirilen mühimmatlar ise şöyle sıralandı: "Bir adet, bölücü terör örgütü mensuplarınca helikopterlere karşı kullanılmak üzere üretilen el yapımı Zagros silahı, bu silaha ait bir adet dürbün ve 6 adet 12.7 mm mermi. Bir adet tabanca ile bu silaha ait 3 adet şarjör ve 43 adet 9 mm. fişek. Bir adet optik mesafe ölçer. Bir adet büyük telsiz, bu telsize ait yaklaşık 60 metre telsiz kablosu. Bir adet M-16 ve bu silaha ait 5 adet şarjör ve 136 adet 5.56 mm fişek. 4 adet savunma tipi el bombası. Bir adet Kalaşnikof silah. Bir adet bixi. 6 adet Kalaşnikof piyade tüfeğine ait şarjör. 140 adet Kalaşnikof piyade tüfeğine ait mermi. 4 adet savunma tipi el bombası. Bir adet el telsizi. Bir adet termal kamera. 2 adet radyo. Bir adet Zigzaver marka tabanca ve tabancaya ait şarjör, 19 adet mermi. 8 adet elektrikli fünye. 5 adet büyük boy pil. 239 adet mühimmatı ve muhtelif yaşam malzemesi."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber