Bakan Çelik'ten YÖK'e imam golü

Haber Giriş : 01 Ekim 2005 07:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MİLLİ Eğitim Bakanlığı ve YÖK arasındaki tartışmaya bu defa İslami İlimler Fakülteleri eklendi. Bakanlık YÖK'ün iki fakülte için aldığı kararı tüm İlahiyatçılara duyurunca YÖK'ü karşısında buldu.

MEB, YÖK'e bir yazı göndererek, ?Ankara ve Atatürk Üniversiteleri İslami İlimler Fakültesi'nde okuyanların 5 yıllık eğitim gördüğünü ve bunun lisans kabul edilip, Öğretmen Kariyer Sınavı'ndan muaf tutulup tutulamayacaklarını? sordu. YÖK ?olur? verdi ama ?Diğer beş yıllık üniversiteler sorulsaydı onlara da olur verirdik? açıklamasını yaptı. Tartışmalı karar, Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'nün sitesindeki duyuru ile ortaya çıktı.

ŞİKAYET YAĞDI

Bu duyuru üzerine 5 yıllık eğitim gören ancak İslam Enstitüsü mezunu olmayan aynı durumdaki diğer öğretmenler karara tepki gösterdi ve MEB'e şikayet telefonları yağmaya başladı. Ancak Bakanlık öğretmenlere kararı YÖK'ün aldığı ve yapılabilecek bir şey olmadığı yanıtını verdi. Duyurunun sadece İslam İlimleri Fakültesi mezunlarını kapsaması nedeniyle diğer 5 yıllık okul mezunları öğretmenlik sınavına girmek zorunda kalacak. İslam İlimleri mezunları sınava girmeden uzmanlık haklarını alacak.

YÖK ise konuyla ilgili MEB'i suçladı. YÖK yetkilileri AKŞAM'a yaptıkları açıklamada,?Diğer fakülteler için bilgi istenseydi, YÖK diğer üniversiteler için de aynı şekilde Bakanlık'a görüş iletirdi. Bizden sadece iki üniversite için bilgi istenmiştir? dedi.

MEB ayrıca, İlahiyat Fakültesi Temel İslam bilimleri mezunlarının da sınavdan muaf tutularak terfi edeceğini duyurdu ve bunu ilgili YÖK kararına dayandırdı. YÖK yetkilileri böyle bir kararın söz konusu olmadığını duyurdu.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber