TTB Meclis Başkanı Cirav: Mevcut Teşvik Yasası'nın avantajları sürdürülmeli

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Meclis Başkanı Mehmet Cirav, 31 Aralık 2012'de sona erecek 5084 Sayılı Yatırımların ve İstihdamın Teşviki Yasası'ndaki sosyal güvenlik primleri uygulamasının sürdürülmesi istendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ekim 2012 16:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mehmet Cirav, yaptığı yazılı açıklamada, 5084 Sayılı Yasa'nın sağladığı avantajlar nedeniyle sosyal güvenlik kapsamında istihdam edilen işçi sayısında büyük artış olduğunu belirtti. Cirav, "Hükümetimiz aldığı kararlarla yararlı uygulamaları sürdürmektedir. Bu kapsamda 2009'da uygulamaya konulan yeni fındık stratejisi ile üreticilere verilen ve 2011 itibariyle sona eren alan bazlı doğrudan gelir desteği uygulamasının uzatılması için Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılan karar için teşekkür ediyoruz.? dedi.

5084 Sayılı Yatırımların ve İstihdamın Teşviki Yasası'nın getirdiği imkanlarla başta Trabzon olmak üzere bölgede binlerce kişinin kayıt altına alınarak çalıştırıldığını kaydeden Cirav, ?Bu uygulama maalesef gelecek yıldan itibaren kaldırılacaktır. Bu da işverenin asgari ücretten sigortalı bir işçi için şimdi ödediği aylık 200-220 lira arasındaki primin, 2013 ile birlikte 380-400 liraya yükselmesi demektir. Zor şartlar altında üretim yaparak istihdam sağlayan bölgedeki işletmeler de bu durumda 2013'ten itibaren ister istemez işçi çıkarmaları yaşanacak, ya da kayıt dışı yollarla işçi çalıştırılma yoluna gidilecektir.? ifadelerini kullandı.

Bu nedenle, halen uygulamada bulunan yasa ile özellikle sosyal güvenlik kapsamında işçi çalıştırılmasına sağlanan avantajların sürdürülmesinin şart olduğunu ileri süren Cirav, hükümetten uygulamayı en az 5 yılda daha devam ettirme kararı almasını beklediklerini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber