Karamanlı gönüllüler Siirt'te et dağıttı

Karaman'da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, Kurban Bayramı'nda Siirt'te yüzlerce aileye et dağıttı, bayram coşkusunu paylaştı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ekim 2012 18:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüm Çalışanlar Eğitim Kültür Derneği (TÜMÇEK), Pusula Sağlık Çalışanları Derneği (PUSAD), Karaman Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) ve Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği (KAREGDER) Siirt'te yüzlerce aileye kurban eti ulaştırdı.

Karamanlı 50 iş adamı, mühendis, öğretmen ve sağlık çalışanından oluşan grup adına bir açıklama yapan KASİAD üyesi Adem Yıldırım, ailelerini bırakıp Siirt'teki ihtiyaç sahibi insanların yardımına koşan fedakâr tüm Karamanlılara minnettar olduklarını belirtti.

Ailelerinden uzak bir bayram geçirdiklerini dile getiren Yıldırım, "Bayramı, muhtaç insanların dertleriyle dertlenmek ve paylaşma duygusunu yaşamak için bir fırsat gören insanımız, aileleriyle tatil yapmak yerine kapı kapı dolaşıp kurban eti dağıttı. Arkadaşlarımız gördükleri manzaralar karşısında çok etkilendiklerini, et dağıtımının ardından maddi durumu kötü olan bölge halkına farklı zamanlarda düzenlenecek çalışmalara katılarak yardıma devam edeceklerini belirttiler." dedi.

Kurban Bayramı'nın ilk günkü telaşının ardından aynı günün gecesinde yola çıktıklarını belirten esnaf İbrahim Yılmaz ev ev et dağıtmanın ve dar gelirli ailelerle bayramı geçirmelerinin gerçek bayram olduğunu ifade etti. Bölge insanı ile sıcak ve samimi birlikteliklerinin tüm yol yorgunluğunu giderdiğini söyleyen Karamanlı esnaf, Türk-Kürt kardeşliğini değişik oyunlarla bozmaya çalışanların hiçbir zaman başarılı olamayacağını dile getirdi.

Karaman'da öğretmenlik yapan Yunus Elbey de bayramlaşma ve hediyeleşme geleneğini devam ettiren Anadolu halkının bu bayramda da dostluk kardeşlik bağlarını pekiştirerek bir ve beraber olunması gerektiğini hatırlattığını söyledi.

Elbey, "Gönüllüler, ekipler halinde, kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak adına yoğun çaba gösterdi. Titizlikle yürütülen yardım faaliyetleri, kardeşlik köprülerinin yeniden güçlenmesini sağlayarak Kurban Bayramı sevincine yoksul, yetim ve yaşlı herkesi ortak etti." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber