Yıldırım: Yerel yönetimler önemli

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2005 13:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ''Merkezi yönetim kendi günlük işleriyle meşgulken, İstanbul'un, Keban'ın, Yüksekova'nın işlerini tam anlamıyla kavrayamaz, kavradığı şekliyle de ürettiği çözüm onların derdine derman olamaz. Onun için yerel yönetiml

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ''Merkezi yönetim kendi günlük işleriyle meşgulken, İstanbul'un, Keban'ın, Yüksekova'nın işlerini tam anlamıyla kavrayamaz, kavradığı şekliyle de ürettiği çözüm onların derdine derman olamaz. Onun için yerel yönetimler önemli'' dedi.

İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen ''Uluslararası Yerel Yönetim Birlikleri İşbirliği Konferansı'', Dedeman Oteli'nde başladı.

Konferansın açılışında konuşan Bakan Yıldırım, küreselleşmenin sınırları ortadan kaldırdığını, sınırlar ortadan kalkınca da işbirliğinin öneminin arttığını vurguladı.
Yıldırım, 1 ve 2. dünya savaşları sonrasında ülkelerde tahribatlar olduğunu, yerel ve merkezi yönetimlerin asli görevlerini yapma konusunda gerekli çalışmaları gerçekleştiremediklerini anlatarak, ülkelerin son 50 yılda halklarının ihtiyaçlarını daha fazla dikkate almanın zorunlu olduğunu gördüklerini söyledi.

Bu süreçte zamanla işlerin merkezden yerele kaydırılması ihtiyacı doğduğuna işaret eden Yıldırım, merkezi yönetimlerin tüm yetkileri ellerinde tutmasının ve merkezden bütün taşradaki hizmetin planlanmasının yerelde yaşayan vatandaşların beklentilerini karşılamaktan uzak olduğunu bildirdi.

Bunun zaman kaybına neden olduğunu, ayrıca ihtiyaçlarla sorunların doğru algılanmasının da mümkün olmadığını dile getiren Bakan Yıldırım, ''Böylece ne yaşayan memnun olmuş ne de harcanan kamu kaynağı yerini bulmuştur'' diye konuştu.



Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber