Konyalı hayırseverler, Şırnak halkını bayramda yalnız bırakmadı

Kurban Bayramı münasebityle Konya'dan yola çıkarak Şırnak ve ilçelerine giden yaklaşık 400 Konyalı hayırsever, Kimse Yok Mu Derneği'nin hazırlamış olduğu yardım paketlerini ihtiyaç sahiplerine teslim etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ekim 2012 22:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kimse Yok Mu Derneği'nin Konya Şubesi, beş kiloluk et paketlerinin yanı sıra elbise ve gıda paketlerini, bu yıl Şırnak'ta tespit edilen maddi durumu iyi olmayan ailelere ulaştırdı. Ailelerin kapısına kadar giden Konyalı hayırseverler, mahalle muhtarlarının katkısı ile yardımların doğru adreslere ulaşmasını sağladı.

Şırnak Yağmur Koleji öğretmenleri ve öğrencileri tarafından destek verilen yardım etkinliği, gün boyunca devam etti. Şırnak ve ilçelerinde yaklaşık 3 bin aileye giden Konyalı yardımsever iş adamları, zaman zaman duygusal anlar yaşadı.

Halkın içinde bulunduğu zor şartları yerinde görmenin çok farklı olduğunu dile getiren Konyalı iş adamı Hüsamettin Uysal, ?Burada halkın ekonomik durumları gerçekten çok kötü. Şırnak'taki manzarayı yakından görünce yardımların ne kadar yerinde olduğuna bir kez daha şahit olduk. Bölgeye, önümüzdeki Kurban Bayramı'nda daha fazla kurbanla gelmek, daha fazla insana ulaşmak istiyoruz. Bu insanlar, burada bir lokma ekmeğe muhtaçken bizlerin durup düşünmesi lazım.'' dedi.

Mahalle aralarında adres bulmaya çalışırken, çocukların ilgi odağı haline gelen Kimse Yok Mu Derneği gönüllüleri, çocuklara şeker ve oyuncak dağıtarak onları da sevindirdi.

Kapıya kadar gelen yardımseverleri zaman zaman içeriye çay içmek için davet eden Şırnaklı ailelerin sıcak ilgisi, bayramı evinden uzakta geçiren Konyalı hayırseverleri mutlu etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber