KPSS önlisans ve ortaöğretim branş sıralamaları yayınlanmalı

KPSS önlisans adaylarının branş sıralaması 2002'den bu yana ilk defa geçen sene yayınlandı. KPSS ortaöğretim(lise) adaylarının branş sıralaması ise KPSS tarihinde hiç yayınlanmadı. Lisans adaylarının bu yıla ait branş sıralamaları sınav sonuçlarından hemen sonra açıklandı. (Personel ilanları ve önemli bilgiler için Facebook Grubumuzu takip ediniz.)

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 27 Ekim 2012 21:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KPSS önlisans ve ortaöğretim branş sıralamaları yayınlanmalı

Genel sıralama ve Branş sıralaması hakkında kısa bilgi

Adayların sınav sonuç belgelerinde ?genel sıralama? bilgileri yer almaktadır. Bu sıralama, ?sınava giren tüm adaylar? arasında adayın kaçıncı sırada olduğunu gösterir. Bu sıralamaya tüm bölümler dahildir. 2001 ve 3001 kodlarının yer aldığı kontenjanları tercih edecek olan adaylar için önemli olan sıralama budur.

Branş sıralaması ise adayların ?mezun oldukları bölümden sınava giren adaylar arasında kaçıncı sırada olduğunu? göstermektedir.

Branş sıralamasının faydası nedir?

Branş sıralaması tercih yapacak olan adayların önünü görmesini sağlayan çok önemli bir veridir. Bu sayede adaylar atanıp atanamayacakları hakkında öngörüde bulunmakta ve buna göre kendilerini ve geleceğe yönelik planlarını (askerlik, nişan, evlilik, çalıştıkları işten ayrılmak gibi) ayarlamaktadırlar.

2010 sınavının branş sıralamaları çok geç yayınlanmıştı

2010 yılı KPSS önlisans/ortaöğretim sınavı 2010 Kasım'da yapılmış ve sonuçlar aralık ayında açıklanmıştı. 2010 yılı için branş sıralamaları ise 16 Eylül 2011'de yani önlisans sınav sonuçlarından neredeyse bir yıl sonra açıklanmıştı.

Ortaöğretim (lise) branş sıralamaları hiç yayınlanmadı

Üstelik 16 Eylül 2011'de verilen branş sıralamalarında lisans ve önlisans branş sıralamaları açıklanmış olup, ortaöğretim(lise) branş sıralamaları yayınlanmamıştı.

Alan kontrolü yapılmaması nedeniyle her yerleştirmede yüzlerce kadronun boşa gitmesi ve yüzlerce adayın mağduriyeti gibi olumsuzluklarla karşılaşan lise düzeyi adaylar branş sıralamaları konusunda da ihmal edilmiştir.

2012 KPSS lisans (4 yıllık) branş sıralamaları hemen yayınlandı

2012 KPSS lisans sonuçları 11 Ağustos'ta açıklandı. Bunun ardından 13 Ağustos'ta yani hemen 2 gün sonrasında lisans branş sıralamaları yayınlandı.

2012 önlisans ve lise branş sıralamaları da bir an önce yayınlanmalı

Merkezi yerleştirmeler ise 19-28 Kasım arasında yapılacak. Adaylar branş sıralamalarını göz önünde bulundurarak online olarak tercih yapacaklar. Bu yüzden ÖSYM'nin branş sıralamalarını bir an önce yayınlaması adayların yararına olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber