Alevi Dedesi: Yapılan hizmetler sosyal sorumluluk ve barış açısından çok önemli

Kırıkkale ve Yöresi Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği (KALENDER) ve Tüm Çalışanlar Kültür ve Yardımlaşma Derneği (TÜMÇADER), bayramı süresince ihtiyaç sahiplerini sevindirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ekim 2012 18:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlk olarak Hasandede beldesinde cemevinde bir koç kurban eden KALANDER üyeleri, Beydili Özdemir adlı dedeyi ziyaret etti. Daha sonra cemevinde kesilen kurbanın duası yaptırıldı ve kurbanın etleri ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Beydili Özdemir, bu gibi faaliyetlerin fitne oyunları oynamak isteyenler için bir paratoner görevi gördüğünü ifade eden Özdemir, bu tür faaliyetlerin önemli olduğunu ifade etti.

KALENDER'in ikinci durağı Delice ilçesine bağlı Büyükavşar beldesi oldu. Belediye Başkanı Mahmut Ayazgün ve muhtar bir araya gelerek mahallelerdeki ihtiyaç sahibi insanları tespit etti. Ayazgün ve muhtarlar aracılığıyla ihtiyaç sahibi insanlara kurban etleri dağıtıldı. Belediye Başkanı Ayazgün ve mahalle muhtarları bu faaliyetten çok memnun olduklarını belirtti. Kurban eti dağıtımında kendilerini yalnız bırakmaya üyelerine teşekkür eden KALENDER Başkanı Şuayip Demir, yapılan faaliyetlerin anlamı olduğunu söyledi.

150 AİLE SEVİNDİRİLDİ

Bayramı ihtiyaç sahiplerinin yanında geçiren TÜMÇADER üyeleri yaklaşık 150 ailenin evine kurban eti girmesine vesile oldu. TÜMÇADER Başkanı Uğur Yıldız ve Başkan Yardımcısı Seyit Daştan, kurban kesemeyen ailelere et dağıttı. TÜMÇADER Başkanı Uğur Yıldız, "Paylaşmak ve birilerinin sizin verdiklerinizle mutluluğunu görmek dünyanın en büyük mutluluğu. Bundan sonra da ihtiyaç sahibi ailelere yardım elimizi uzatacağız." şeklinde konuştu.

Başkan Yardımcısı Seyit Daştan, "Biz de il dışına çıkıp tatil yapmasını biliyorduk, fakat öyle yapmadık. Dernekle birlikte hareket ederek, bu güzel duygu dolu anları paylaşmak istedik." diye konuştu.

Kırıkkale merkezinde daha önceden tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere kurban etini teslim eden üyeler, zaman zaman duygusal anlar yaşandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber