Pervari, Kurban Bayramı'nda tek vücut oldu

Siirt'in Pervari ilçesinde kaymakamlık ve Kimse Yok mu Derneği işbirliğiyle ihtiyaç sahibi yaklaşık bin aileye kurban eti dağıtıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ekim 2012 20:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Pervari İlçe Emniyet Amirliği ve Belediye Başkanı vatandaşlar ile birlikte ev ev dolaşarak organizasyona katkı sağladı. Bin 10 aileye kurban etleri dağıtıldı. Pervari'de ilk defa bu kadar geniş çaplı organizasyonla evlere ulaşan etler, ailelerin yüzünü güldürdü.

Konu ile alakalı açıklama yapan Pervari Kaymakamı Duran Eryılmaz, birlik ve beraberliğin temel unsurlarından olan Kurban Bayramı'nı tüm ilçe halkı ile birlikte karşılamanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. Duran Eryılmaz, "Bayramların, güzel ahlakı, insanlara iyi davranmayı, küçüklerimizi sevindirmeyi, büyüklerimize saygıyı ve onları ihmal etmemeyi hatırlatan yönünü unutmamalıyız. Milletimizin farklılıklarını zenginlik olarak görmesi ve sarsılmaz bağlarla birbirine bağlı olması, ülkemizin en önemli gücünü oluşturmaktadır. Gücümüzün temeli ise birlik ve beraberliğimiz, yüzyıllar boyunca büyük bir itinayla yaşattığımız kardeşlik ruhudur." diye konuştu. Pervari Kaymakamı Duran Eryılmaz, "Bu sene kurban sevincini hep beraber yaşadık. Devlet halk kaynaşması oldu. Bu işbirliği neticesinde tespit edilen bin 10 aileye kurban eti dağıttık." ifadelerini kullandı.

Pervari Belediye Başkanı İsmail Bilen ise "Batıdan gelen vatandaşlarımızın bayram günlerini kendi aileleri arasında geçirme yerine binlerce kilometre uzaklıktaki bölgelere giderek oradaki insanımızla kucaklaşmaları zaten var olan sevgi ve kardeşliği pekiştirmeleri her türlü takdirin üstündedir. Bundan dolayı Kimse Yok mu Derneği'ne teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber