Beypazarı, bayramda doldu taştı

Bayram tatilini değerlendiren kültür turizmi meraklıları Ankara'nın Beypazarı ilçesine akın etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ekim 2012 22:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konaklama yerlerinin yüzde 100 doluluk oranıyla geçirdiği Kurban Bayramı, Beypazarılıların yüzünü güldürdü. Özellikle bayramın üç ve dördüncü günü Beypazarı ziyaretçilerle doldu taştı. İlçe, tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerinin yanı sıra Ankara'ya ve İstanbul'a olan yakınlık avantajıyla en cazip tatil seçenekleri arasında yine yerini aldı.

Türkiye'nin hemen hemen her bölgesinden Beypazarı'nın tarihi ve doğal güzelliklerini görmeye gelen ziyaretçiler, bayramı tarihi mekanlarda bambaşka güzellikte yaşadı. Ziyaretçilerin bu bayram yoğun olduğunu belirten turistik işletme sahipleri; özellikle bayramın ikinci ve üçüncü günü yöresel yemeklere olan talebi karşılamak için çok yoğun çalıştıklarını söyledi. Ankaralıların ağırlıkta olduğu turistler; gümüşçüler çarşısı ve yöresel ürünlerin satıldığı turist pazarına büyük ilgi gösterdi.

Yoğunluktan büyük memnuniyet duyduklarını söyleyen Turizm Derneği Başkanı Altan Değirmencioğlu, bayram tatilinin kısa olması nedeniyle özellikle Ankara'dan birçok misafirin geldiğini ve bu durumdan işletmeciler olarak memnun olduklarını ifade etti.

Beypazarı Belediye Başkanı Cengiz Özalp, yüzyıllardır devam etmekte olan Beypazarı kültürünün daha iyi anlaşılması için ilçede konaklanması gerektiğini söyledi. Özalp, Beypazarı'nda konaklayanların ilçenin gelenek, görenek, kültürü, misafirperverlik ve hoşgörüsünü daha iyi göreceğini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber