Doğubayazıt'ta Cumhuriyet coşkusu

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde Cumhuriyet'in 89. yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ekim 2012 13:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kutlamalara Doğubayazıt Kaymakamı Nurettin Dayan, 1.Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Nejdet Yatkın, Doğubayazıt Belediye Başkanı Vekili Salih Ersingül, kurum müdürleri ve kalabalık bir halk topluluğu katıldı. Rıfkı Başkaya Caddesi üzerinde bulunan Atatürk anıtına çelenklerin bırakılmasından sonra kutlamalara tören alanında devam edildi. Yapılan konuşmalar, okunan şiirler ve sergilenen halk oyunları ile devam eden kutlamalarda okullar arası koşuda dereceye giren öğrencilere hediyeleri dağıtıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Kaymakam Nurettin Dayan, ?Bu gün burada halkımızla birlikte Cumhuriyetimizin 89. yılı kutlamalarını hep beraber kutlamak üzere bu alanda toplandık. Yeni doğmuş bebeklerin yetim kaldığı şu günlerde Kurban Bayramı ile Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamanın buruk sevinci içerisindeyiz. Aslında memleket yolunda ölen her askerimizin şehit olduğunu biliyoruz. Bu günün onların bayramı olduğunu çok iyi anlıyoruz. Ama kardeş kanı ile beslenen şer güçlerin bu arsızlığını anlayamıyor, yüce milletimizin sabrını taşırmalarına kahır ediyoruz. Yüce Mevla'dan diliyoruz ki bayramlar kardeşliğimizin yeniden tesis edilmesine vesile olsun." dedi.

Törenler sonrası Doğubayazıt Halk Eğitim Merkezi'nde öğrencilerin yapmış olduğu Cumhuriyet'in 89. yıl dönümü konulu resim yarışmasında dereceye girenlerin resimleri sergilendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber