Merzifonlu işadamları Kongo'da kurban eti dağıttı

Amasya'nın Merzifon ilçesinde faaliyet gösteren Merzifon Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD) üyeleri, Kurban Bayramı'nı Afrika'nın fakir ülkelerinden Kongo'da geçirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ekim 2012 17:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Bayramımızı kurban edelim' sloganıyla bu yıl Kurban Bayramı'nı Kongo'da geçiren Merzifonlu 11 işadamı ilçeye döndü. Kongo'ya giden ekip içerisinde yer alan Özel Ümit Eğitim Kurumları Genel Müdürü Davut Sağır, izlenimlerini basınla paylaştı.

"İyi ki gitmişiz, insanlığın unutulmadığı dinimizin paylaşma ve yardımlaşma duygusunu fakir Kongo halkı ile yaşamaktan büyük mutluluk duyduk." diyen Sağır, "Yaşam şartları inanılmaz zor, aylık gelirin 100?150 dolar olduğu Kongo'da buna mukabil gıda maddeleri inanılmaz pahalı. Yarın ne yiyeceklerini bilmeden yaşayan ömründe hiç et tatmamış insanlara kısmen de olsa bunu yaşatmaktan insanlık ve Merzifon halkı adına mutlu olduk." dedi.

Cami yerine stadyumda kadın erkek kılınan bayram namazının görülmeye değer olduğunu aktaran Sağır, ardından Merzifon halkının gönlünden kopararak verdiği kurbanların tekbirlerle kesildiğini anlattı.

Etlerin ikişer kilogramlık poşetlerle önceden tespit edilen ailelere dağıtıldığını belirten Sağır, bu sırada çocukları da şeker dağıtarak sevindirdiklerini dile getirdi.

Sağır, şunları anlattı: "Ülkede fakirlikten dolayı çok sayıda terk edilmiş çocukların kaldığı yetimhane ziyareti ise bayram sevincini hüzne boğan bir durumdu. Bir insanın yaşaması için hiç de müsait olmayan şartlarda metrekareye birkaç çocuğun düştüğü ülkede bir lastik tamircisinin gönüllü olarak finanse etmeye çalıştığı o çocukları, hediyelerle sevindirmek insanlık adına onur duyduğumuz anlardı."

Sağır, Bu yıl Merzifon'dan 8 ayrı ülkeye bin civarında Kurban hissesinin gönderilmesinin Merzifon adına sevindirici bir durum olduğunu dile getirdi.

Merzifon Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Hayati Erkek ise "Anadolu'dan başlayıp tüm dünyayı kucaklayan yaklaşık 135 ülkede gerçekleşen on binlerce aileye ulaşıp kurban seferberliğinde Merzifon halkının gönüllerinden koparıp verdikleri kurbanlarla Kongo'da ihtiyaç sahibi insanlarla olmaktan son derece mutlu oldum. Gelecek yıl daha fazla kurbanlarla Türkiye'de ve dünyanın değişik ülkelerinde bu kurban seferberliğine tekrar katılmayı çok istiyorum." şeklinde konuştu.

Erkek, "Bundan sonraki tüm Kurban Bayramı'nda Kongo'da kardeşlerimizle geçirmenin hazzını yaşamak arzusundayım. Çünkü bu kardeşlerimiz senede bir defa et tatmaktadırlar. Teneke evlerde ve elektriksiz şartlarda medeniyetten uzak hayat yaşamaya devam etmektedirler. Oraya gitmekle bu kardeşlerimiz bizlere cennetin göbeğinde Türkiye gibi güzel bir beldede yaşadığımız hatırlattılar. Bu organizasyonu yapan iş dünyamıza teşekkür ediyorum. Bu kurban seferberliği bayrağını genç kardeşlerimize gönül birliği çerçevesinde teslim etmek istiyoruz. Her bir kardeşimizin ömründe bir defa Afrika ülkelerinde bayramlarını geçirmelerini ümit ediyorum." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber