Tarihi ve metruk binalar esnafı ve vatandaşı huzursuz ediyor

Mersin'in Tarsus ilçesinde metruk ve tarihi yapıların birçoğunun bakımsızlıktan yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olması çevredeki esnaf ve vatandaşları huzursuz ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ekim 2012 19:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özellikle Kızılmurat, eski Ömerli, Reşadiye ve Gözlükule mahallelerinde oldukça çok görülen metruk ve tarihi evlerin çoğu bakımsızlıktan dolayı yıkılmaya yüz tutması çevrede oturan vatandaşları ve esnafları korkutmaya devam ediyor. Çevrede oturan vatandaşlar binalardan herhangi birinin kendi üzerlerine, sokaklarda oynayan çocukların veya gelip geçen vatandaşların üzerlerine yıkılmasından korktuklarını ifade ediyor. Kış mevsiminin gelmesiyle tedirginliklerinin ve korkularının artığını belirten vatandaşlar, küçük bir fırtınada binaların sarsıldığını anlatıyor.

Kızılmurat Mahallesi Muhtarı Turgay Köylü, "Metruk binaların sahiplerinin çoğu Tarsus'ta yaşamıyor. Bu yüzden binalar kaderlerine terk edilmiş. Birçoğu zaten çökmüş vaziyette. Daha geçen gün bir bina çıkan şiddetli rüzgarda yıkıldı. Allah korusun, o an oradan geçen birileri olsaydı can kaybı yaşanabilirdi. Yolda yürürken her an üzerlerimize yıkılacak diye başımızı sürekli havaya kaldırarak yürüyoruz. Yetkililerden isteğimiz bu metruk binalara bir çözüm bulunsun.? dedi.

Şiddetli rüzgarlar estiğinde bu bakımsız evlerin büyük tehlike arz ettiğini dile getiren çevre sakinlerinden Celal Çetin ise ?Bu evler uzun zamandan beri bakımsız. Bundan dolayı esen en ufak şiddetli bir rüzgar bakımsız olan bu evlerin birçok kısmını yıkmış durumda. Yıkılan bakımsız bir ev sağlam olan diğer tarihi evleri de olumsuz etkiliyor. Çünkü evler birbirine bitişik olduğu için yıkılan ev diğerinin üzerine yıkılıyor." diye belirtti.

Esnaf Yaşar Utar da "Bu caddeden geçerken korku ile geçiyoruz. Artık buraların bir düzene girmesi gerekiyor. Bunun için yetkililerin çözüm bulmalarını istiyorum.? ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber