Öğretmenler için, özür durumu yer değiştirme iptal talebi dilekçe örneği

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 30 Ekim 2012 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özür durumu yer değiştirme iptal talebi dilekçe örneği

2012 Yılı Öğretmenlerin Özür Durumu Yer Değiştirme Kılavuzuna göre tüm işlemler 29 Ağustos 2012 tamamlanmıştır.

Özür durumunda yer değiştirme isteğinde bulunan öğretmenlerden bir kısmının yer değiştirme işlemi Puan Yetersizliğinden/Norm kadro olmamasından dolayı gerçekleştirilememiştir.

Yaz Dönemi Özür Grubu (1. Aşama) Sonuçları  için tıklayınız.

Yaz Dönemi Özür Grubu (2. Aşama) Sonuçları için tıklayınız.

Millî  Eğitim Bakanlığı bu sonuçlardan sonra iyi niyetli olarak tayin isteyip de, özür durumundan atanamayan öğretmenlerin talepleri tekrar değerlendirilmiş 4 defa daha özür durumu yer değiştirmesi için atamalar gerçekleştirilmiştir.

(2012) Eylül Özür Grubu İl Dışı  Alan Değişikliği Sonuçları için tıklayınız.

(2012) Ekim İller Arası Becayiş Sonuçları  için tıklayınız.

(2012) Özür Grubu 29 İl'e Ek Atama Sonuçları  için tıklayınız.

(2012) Özür Grubu İsteği Üzerine Memur Ataması Sonuçları için tıklayınız.

Bu atamalardan (2012) Özür Grubu İsteği Üzerine Memur Ataması işlemleri için bir öğretmenimizin tepkisi şu şekildedir.

?Bir eş durumu mağduru olarak telefonla dakikalar içerisinde bizden kabul dilekçesi alındı. Bazı illere gönderilen "dönem sonuna kadar memuriyet" ifadesi varken, bazı illerde bu ifade yoktu. Dilekçeme "sadece bu eğitim öğretim yılı için memur olarak görev yaptıktan sonra asıl alanım olan felsefe grubu öğretmenliğine geçmek istiyorum" şeklinde şerh düşmeme rağmen, gelen kararnamelerde hizmet sınıfımızın eğitim hizmetlerinden genel idare hizmetlerine geçirildiğini ve bunun süreklilik arz edecek bir biçimde yapıldığını gördük. Şifahi olarak bakanlıktan bu memuriyetin geçici olduğunun belirtilmesine karşın, bu konuda hiçbir resmi açıklama yok. Resmen mesleğimiz, kariyerimi, özlük haklarımız elimizden alınıyor.?

Bu özür durumu atamalarından (2012) Eylül Özür Grubu İl Dışı Alan Değişikliği ve (2012) Özür Grubu İsteği Üzerine Memur Ataması işlemlerinde öğretmenlerin başvuruları ve onayları alınmıştır.

Fakat (2012) Özür Grubu 29 İl'e Ek Atama işlemi ile (2012) Ekim İller Arası Becayiş işlemlerinde özür durumu olan öğretmenlerin başvuruları ve onayları alınmamıştır.

Örneğin (2012) Ekim İller Arası Becayiş duyurusunun 1. maddesindeki ?1- Özür durumundan yer değişikliği yapılmayan öğretmenler, daha önceki başvurularında beyan ettikleri özürlerinin karşılanacağı yerlere atanacaklarından yeniden başvuru yapmayacaklardır.? açıklamadan bunu anlıyoruz. (2012) Ekim İller Arası Becayiş duyurusunda yer değiştirme isteğinden vazgeçmek isteyen öğretmenlerle alakalı bir ibare bulunmamaktadır.

(2012) Özür Grubu 29 İl'e Ek Atama işleminden ise kimsenin haberi olmamıştır.

Millî  Eğitim Bakanlığı tarafından iyi niyetli olarak yapılan bu atamaların gecikmiş olması bazı öğretmenlerin nasılsa atama yapılmayacak yaklaşımıyla yeni eğitim öğretim yılına başlamaları, aile ve çocuklarının düzenlerini buna göre ayarlamaları sonucunu doğurmuş fakat özür durumundan atamaların yapıldığını okullarına gelen kararnameler neticesinde öğrenen öğretmenlerden bir kısmı hayal kırklığı yaşamıştır. Tabi ki bu öğretmenlerden bir kısmı da sevinmiştir.

Fakat memurluğu kabul eden öğretmenler herhalde üzülmüşlerdir. Çünkü memurluğu kabul etmeseydiler bile özür durumundan yer değiştirme işlemleri yapılacaktı. Bu kanıya (2012) Özür Grubu 29 İl'e Ek Atama Sonuçlarından varıyoruz.

(2012) Özür Grubu 29 İl'e Ek Atama işlemi ile (2012) Ekim İller Arası Becayiş işlemlerinde özür durumu olan öğretmenlerin başvuruları ve onaylarının alınmaması;

652 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ?Personele İlişkin Hükümler? başlıklı 7. bölümü, ?Atama? başlıklı 37. maddesi, 3. fıkrasındaki ?? Bakanlıkça belirlenen özür gruplarına bağlı yer değiştirmeler ise yaz tatillerinde yapılır.? hükümlerine,

Ayrıca; Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği Yönetmeliğinin ?Özür durumuna bağlı yer değiştirmeler? başlıklı 35. maddesi 2. fıkrasındaki ?İl içinde ve iller arasında yapılacak özür durumuna bağlı yer değiştirmelere ilişkin duyuru ve başvuruları birlikte alınır. Yer değiştirme suretiyle atamalar, öğretmenlerin tercihleri dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğü esas alınarak yapılır.? hükümlerine aykırılık teşkil etmektedir.

 

GÖREVİ    : ÖĞRETMEN

ÜNVANI    : ÖĞRETMEN

ADI VE SOYADI  :

BABA ADI :

DOĞUM YERİ VE TARİHİ : ?./?  ?/?./?.

SİCİL NO :

EMEKLİ  SİCİL NO :

T.C.KİMLİK NO :

ÖZÜ                                                     : Özür durumu yer değiştirme iptal talebi.

 

?????? ORTAOKULU/İLKOKULU/LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜNE

(İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğüne Gönderilmek üzere)

 

İlgi: a) 2012 Yılı Öğretmenlerin Özür Durumu Yer Değiştirme Kılavuzu.

      b) 14.09.2011 tarih ve 28054 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 652 sayılı Millî

           Eğitim Bakanlığının Teşkilat Ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname.

       c)  06.05.2010 tarih ve 27573 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Millî Eğitim

            Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği.

       d) 12.01.1983 tarih ve 17926 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Devlet

            Memurlarının Şikâyet ve Müracaatları Hakkında Yönetmelik.

 

İlgi (a) daki kılavuzu göre;

1-???..

2-????

3-????

Tercihlerinde bulunarak ve ?Tercih Dışı Atanmak İstemiyorum?/?Tercih Dışı Atanmak İstiyorum? seçeneğini işaretleyerek ?.. özür durumundan yer değiştirme isteğinde bulundum.

28.08.2012 tarihinde İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün internet sitesinde yayınlanan (2012) Yaz Dönemi Özür Grubu Yer Değiştirme Sonuçlarına göre Tercihlerime Puan Yetersizliğinden/Norm kadro olmamasından dolayı atanamadım.

Fakat herhangi bir talebim olmadan atama dönemi ve takvimi dışında Tercih Dışı Atanmak İstemediğim halde (bu kısmı ?Tercih Dışı Atanmak İstemiyorum? seçeneğini işaretlediyseniz yazınız) 12.10.2012 tarihinde İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün internet sitesinde yayınlanan (2012) Özür Grubu 29 İl'e Ek Atama /(2012) Ekim İller Arası Becayiş Sonuçlarına göre ??????? atandığımı öğrenmiş bulunmaktayım.

Yapılan bu atama ilgi (b) deki Kanun Hükmünde Kararnamenin ?Personele İlişkin Hükümler? başlıklı 7. bölümü, ?Atama? başlıklı 37. maddesi, 3. fıkrasındaki ?? Bakanlıkça belirlenen özür gruplarına bağlı yer değiştirmeler ise yaz tatillerinde yapılır.? hükümlerine,

  Ayrıca; Özür durumuna bağlı yer değiştirmeler ilgi (c) deki Yönetmeliğin ?Özür durumuna bağlı yer değiştirmeler? başlıklı 35. maddesi 2. fıkrasındaki ?İl içinde ve iller arasında yapılacak özür durumuna bağlı yer değiştirmelere ilişkin duyuru ve başvuruları birlikte alınır. Yer değiştirme suretiyle atamalar, öğretmenlerin tercihleri dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğü esas alınarak yapılır.? hükümlerine aykırılık teşkil etmektedir.

Çünkü  bu atama; atama dönemi ve takvimi dışında, herhangi bir talebim ve isteğim olmadan, tarafımın onayı ve tercihi alınmadan, tarafıma bilgi verilmeden, tarafımın başvurusu alınmadan eski yaptığım ve olumsuz sonuçlanan başvurumda Tercih Dışı Atanmak İstemediğim seçeneğini işaretlediğim halde (bu kısmı ?Tercih Dışı Atanmak İstemiyorum? seçeneğini işaretlediyseniz yazınız) yapılmıştır.

Ayrıca (özel durumunuz var ise buraya yazınız)

Bu nedenlerle (2012) Özür Grubu 29 İl'e Ek Atama /(2012) Ekim İller Arası Becayiş Sonuçlarına göre ?????. yapılan atama işleminin iptali hususunu; ilgi (d) deki yönetmeliğin 12. maddesinde yer alan ?Müracaatlar hakkında karar verme yetkisi, kurumların çalışma usul ve esaslarını belirleyen kanun, tüzük ve yönetmelikler ile müracaat konusunu çözümlemeye yetkili kılınan mercilere aittir.

Müracaatı  kabul eden ancak sorunu çözümleme yetkisi bulunmayan amirler bunları silsile yolu ile birinci fıkrada belirtilen mercilere 3 gün içinde intikal ettirilir.? hükmü gereği çözümlemeye yetkili olan MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğüne iletilmesi hususlarında gereğini arz ederim.

 

 

Adres:                                                                                                 ?./?./2012

????? İlköğretim Okulu                                                                     ??.????.                                                                  

???/Osmaniye                                                                               ????.. Öğretmeni                                                                                   

 

 

 

Ahmet KANDEMİR

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber