Kars'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yılı kutlandı

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Kars'ın kurtuluşunun, Anadolu'nun düşman işgalinden kurtarılmasında ordunun ve halkın moral motivasyonunu son derece yükselttiğini bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2012 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Kars'ın kurtuluşunun, Anadolu'nun düşman işgalinden kurtarılmasında ordunun ve halkın moral motivasyonunu son derece yükselttiğini bildirdi.

Arslan, 30 Ekim Kars'ın Kurtuluşu nedeniyle yayımladığı mesajında, Serhat Şehri Kars'ın tarih boyunca hep ilklere tanıklık ettiğini, Türklerin Anadolu'ya girdiği ilk nokta olmasıyla, 1072'de Anadolu'da yapılan ilk cami ile, 90 bin şehidi ile, Selçukluların yaptığı ilk kaleye sahip olduğunu belirtti.

Kars'ın 1855'te düşmana karşı mücadele verdikten sonra ilk berat ve ilk gazilik unvanını almış bir il olduğunu ifade eden Arslan, şunları kaydetti:

"1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı sonrasında düşman istilasına uğrayan serhat şehrimiz Kars, 43 yıllık işgalin ardından Doğu Cephesi Komutanı Kazım Karabekir Paşa'ya bağlı birliklerin ileri harekatıyla 30 Ekim 1920 günü yeniden vatan topraklarına katılmıştır. Kars ve çevresinin kurtuluşu, Anadolu'nun düşman işgalinden kurtarılmasında ordumuzun ve halkımızın moral motivasyonunu son derece yükseltmiştir. Bu zafer, aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi hükümetinin ilk resmi zaferi olmuş ve zaferin ardından imzalanan Gümrü Antlaşması da Türkiye Büyük Millet Meclisi hükümetinin ilk resmi anlaşması olmuştur."

Arslan, açıklamada, Kars'ın kurtuluşuyla birlikte devletin kuzeydoğu sınırlarının çizildiği ve modern Türkiye'nin temelleri atıldığını anımsatarak,

"Anadolu'nun kurtuluşunda önemli bir merhaleyi teşkil eden serhat şehrimiz Kars'ın kurtuluşunun 92. yılını kutluyor, kurtuluşta emeği geçen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Kazım Karabekir Paşa başta olmak üzere bütün gazi ve şehitlerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum."

Muhabir: Ercüment Daşdelen / Sagip Sezginer

Yayıncı: Hasan Özkal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber