Adanalılar, sağlık için yürüdü

Adanalılar, hasta hakları günü nedeniyle Acıbadem Sporseverler Takımı tarafından düzenlenen sağlıklı yaşam yürüyüşünde bir araya geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2012 11:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Acıbadem Adana Hastanesi Hasta Hakları ve İlişkileri Departmanı'nca düzenlenen yürüyüşte, İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Cengiz Boğa katılımcıların sorularını yanıtladı.

Yaşar Kemal Yürüyüş Parkuru'nda kurulan sağlık kabininde kan şekeri ve tansiyon ölçümlerini yaptırtan Adanalılar spor hocası eşliğindeki ısınma hareketlerinden sonra yürüyüşe geçti. Acıbadem Adana Hastanesi Hasta Hakları ve İlişkiler Uzmanı Burcu Nargile, sağlık için sporun önemine işaret etti. Nargile, ?Hasta hakları, insan haklarının sağlık hizmetindeki yansımasıdır. Hasta hakları aynı zamanda; hasta ile sağlık çalışanları arasında bireysel ve toplumsal düzeyde ortaya çıkan sorunların çözümü, sağlık çalışanlarının hastaya ve hastanın sağlık çalışanlarına karşı görev ve sorumluluklarını hatırlatan haklardır.? diye konuştu.

?Spor, herkesin sağlıklı yaşaması için çok gereklidir? diyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Cengiz Boğa ise ?Unutulmamalı ki, spor bedenimizi olduğu kadar ruhumuzu da ilgilendiriyor. Her şeyden önemlisi spor yapan bir kişi, daha genç, daha dinamik ve daha sağlıklı bir hayat sürüyor. Ayrıca, ruhumuzu dinlendirdiği için de stresin hadsafhada olduğu dünyada öfkemizi kolayca kontrol altına almamızı sağlıyor. Bunun için yaşı ne olursa olsun herkesin hafta en az üç gün yürüyüş yapmasını öneriyorum.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber