Kaynarcalılar Sapanca Gölü'nün suyuna aralık ayında kavuşacak

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, Kaynarca İçme Suyu Projesi'nde 30 kilometrelik isale hattının, 25 kilometresinin döşendiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2012 18:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Keleş, "İnşallah aralık ayında Kaynarcalı vatandaşlarımız, Sapanca Gölü'nün suyunu içmeye başlayacaklar." dedi.

Rüstem Keleş, yaptığı yazılı açıklamada, Kaynarca İçme Suyu Projesi'nde çalışmaların hızla sürdüğünü ifade etti. Kaynarca'nın içme suyu problemlerini kesin bir çözüme kavuşturmak için Sapanca Gölü'nden temin edilen suyu 30 kilometrelik isale hattıyla ilçeye ulaştırdıklarını kaydeden Keleş, "Protokolle Kaynarca ilçesinin su ve kanal işlerini SASKİ olarak devralmıştık. Devirden hemen sonra Kaynarca'nın içme suyu problemini kesin çözüme kavuşturmak için Sapanca Gölü'nün suyunu Kaynarca'ya ulaştıracak olan Kaynarca İçme Suyu Projesi'ni hazırladık. Bu proje sayesinde Kaynarcalı vatandaşlarımızın çeşmelerinden uzun yıllar birinci sınıf içme suyu akacak.? açıklamasında bulundu.

Otuz kilometre uzunluğundaki isale hattı çalışmalarında sona gelindiğini dile getiren Rüstem Keleş, şunları söyledi: "Kaynarca'daki çalışmaların büyük bir kısmını tamamladık. İki taraftan yapılan çalışmalar neticesinde yaklaşık 25 kilometrelik kısım döşendi. Toplam 6,5 milyon TL'lik bu yatırım kapsamında 350 milimetre çapında 30 kilometre isale hattı döşeyeceğiz. Borular, çok daha uzun ömürlü olan duktil malzemeden döşeniyor. İsale hattının yanı sıra bir de depo inşa edeceğiz. Bu isale hattı, yapımı tamamlanma noktasına gelen Hızırilyas Tepesi'ndeki arıtma tesisinde arıtılmış dünya standartlarındaki suyu Kaynarca'ya ulaştıracak. İnşallah aralık ayında Kaynarcalı vatandaşlarımız Sapanca Gölü'nün suyunu içmeye başlayacaklar." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber