'Bulancak 30 yıllık hayaline kavuşacak'

Giresun 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde çalışmalar devam ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2012 19:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bulancak Belediye Başkanı Kadir Aydın, hedeflerinin 2013 yılı içerisinde kamulaştırma işlemlerini tamamlayıp Bulancak'ın 30 yıllık hayali olan organize sanayi bölgesine kavuşturmak olduğunu söyledi.

Bulancak'ın Pazarsuyu mevkiinde 2006'dan bu yana çalışmaları devam eden organize sanayi bölgesinde tüzel kişiliğin oluştuğunu ifade eden Başkan Aydın, ?2006 yılında çalışmalarına başlanan ve tüzel kişiliği oluşturulan, Giresun için çok önemli olan organize sanayinin 2013 yılında tamamlanması planlanıyor. Ön kamulaştırma çalışmasının tamamlanan bölge ile ilgili uzlaşma komisyonu tutanakları da imzalandı.? dedi.

Hedeflerinin bölgenin yatırım yapılabilir hale gelmesini sağlamak olduğunu belirten Başkan Aydın, ?Sanayi bölgesinin hem Bulancak hem de bölge için önemli bir eşik. Bu zamana kadar yaklaşık 160 dönüm arazinin uzlaşma yoluyla kamulaştırılması için yer sahipleri ile anlaşma sağlandı. Geriye yaklaşık 320 dönüm alan kaldı.? şeklinde konuştu.

Sanayi bölgesi ile en az 5 bin ila 7 bin civarında bir istihdam beklediklerini belirten Aydın, yatırımcılara şöyle seslendi: ?Giresun ve ilimiz dışındaki yatırımcılara sesleniyorum. Buraya gelip yatırım yapsınlar. Giresun 2. Organize Sanayi tam kapasiteyle çalışmaya başladığında yaklaşık binlerce kişiye istihdam sağlama kapasitesine sahip olacak.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber