Van'da açlık grevi

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP)'nin cezaevlerindeki terör örgütü PKK ve KCK tutuklularının açlık grevine destek için düzenlediği 'yaşamı durdurma eylemi' Van'da gerçekleştirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2012 19:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğle saatlerinde bir araya gelen BDP'liler halk otobüsleriyle gittikleri Van F Tipi Cezaevi önünde eylem yaptı. Bazı göstericiler jandarmaya taş atınca güvenlik güçleri tazyikli su ile müdahale etti.

Van'da sabah saatlerind ekepenkler örgüt yandaşlarının baskısı ile kapanırken, öğlen saatlerinde BDP'ye ait çadır önünde toplanan binlerce kişi, araçlara Erciş yolu üzerinde bulunan Van F Tipi Kaplı Cezaevi'ne gitti. Bazı eylemciler cezaevi sınırındaki otları ateşe verdi. BDP Van Milletvekili Özdal Üçer'in göstericilere engel olmaya çalışması dikkat çekti.

BDP Van Milletvekili Nazmi Gür'ün Kürtçe yaptığı konuşmanın ardından BDP Van Milletvekili Üçer, Türkçe konuştu. Üçer, mahkumlar serbest kalana kadar eylemlerine devam edeceklerini belirtti. Konuşmaların ardından bazı eylemciler askerlere taşlarla saldırdı. Jandarma taş atanlarla tazyikli su ile müdahale etti. BDP yöneticilerinin büyük uğraşları sonucu eylemciler araçlarına binip yeniden şehir merkezine döndü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber