Güçlü bir gelecek için çocuklarıyla ilerliyorlar

Okullarda yapılan sosyal etkinlikler çocukların sosyal gelişimi için büyük önem taşıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2012 12:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fakat çocuklar bu çalışmalardan çoğu zaman kendilerini geri çekiyor. Bu nedenle okul hayatları boyunca sosyal faaliyetlerde yer almadan, kendilerini ifade etme ve özgüvenlerini sağlamadan okullarını bitiriyor. Bu da okul dışında öğrencileri zorluyor. Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü, bu duruma çözüm olmak ve çocukların sosyalleşmelerine destek olmak için 'Sosyal Etkinlik Projelerine' başladı.

Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü, çocukların gelişimi ve sosyal faaliyetlerdeki aktifliğine katkıda bulunmak amacıyla farklı projeler uyguluyor. Bu yıl uygulamaya alınan projelerin bir kısmı Türkiye genelinde ilk kez uygulanıyor. Yapılan çalışmalarla çocuklar hem eğitim süreçlerini daha verimli geçiriyor, hem de sosyal alanlarda gelişim gösteriyor. Buna bağlı olarak Kastamonu daha güçlü bir geleceğe adım atıyor. Proje kapsamında çocuklar okullarda düzenlenen tören, gezi, koro, sportif faaliyetler gibi alanlarda görevlendiriliyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, ?Projemiz, bu yıl uygulamaya alındı. Okullardaki programlarda görev almak çocuklara sorumluluk bilinci kazandırıyor. Okul gezilerinin organizasyon işlerinde öğrencilerden oluşan gruplar görev alıyor. Yani her çocuk okul dönemi içerisinde herhangi bir faaliyette yer almış oluyor.? dedi.

OKUL VELİ İLİŞKİLERİ ?YARIN SİZDEYİZ' İLE GÜÇLENİYOR

Öğrencilerin öğrenim hayatında öğretmen ve veli ilişkileri son derece önemli. Öğrencinin ders durumunun, evdeki çalışma sisteminin kontrolü ve veli desteğinin büyük rolü olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Yılmaz, öğretmenlerin öğrencileri yakından takip edip aileleriyle birebir görüştüklerini kaydetti. Yılmaz, ?Öğretmenlerimiz öğrencilerin evdeki çalışma alanlarını görmek ve aileleri okuldaki durumdan daha detaylı haberdar etmek için veli ziyaretlerinde bulunuyor. ?Yarın Sizdeyiz' adlı projemizle veli okul ilişkileri büyük oranda güçlendi.? şeklinde konuştu.

Çocukların eğitimleri için okuma alışkanlığının her zaman karşılarına çıkacağını ve avantaj teşkil edeceğini belirten Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, ?Okullarda derse başlamadan günde 20 dakika kitap okuma yapılıyor. Bu, çocuklara kitap okuma alışkanlığı ve daha sonrasında kelime haznelerinde gelişim olarak geri dönüyor. Sınava hazırlık döneminde büyük faydası olacağını düşünüyoruz? diyerek projenin büyük fayda sağlayacağına inandıklarını ifade etti.

BAŞARI DENETİMLERİNE SIKI TAKİP

Okullardaki eğitimin seviyesini ve öğrencilerin eksiklerini takip ederek başarı seviyelerini yükseltme çalışmalarını daha rahat yapmak için geliştirilen proje uygulamaya başlandı. Okullarda çocukların eksiklerini görüp tamamlanmasını sağlamak amaçlı başlatılan Başarı Değerlendirme Projesi kapsamında yıl içerisinde 4 kez seviye tespit sınavı yapılacağı ve sınav sonucu ortaya çıkan eksiklerin tamamlanması çalışmalarına başlanacağı ifade edildi. Bu proje kapsamında sınava hazırlanan öğrencilere seçilen öğretmenlerin öğrenci koçluğu yapacağı belirtildi. Milli Eğitim Müdürü Yılmaz, ?Sınava hazırlanan öğrencilerin takiplerini yapmak ve yön göstermek için belirli gruplarla ilgilenecek öğretmenler seçeceğiz. Bu öğretmenler öğrencilerin tüm takiplerini yapacak.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber