Kurban bağışları aşevinin ihtiyacını karşılayacak

Amasya'nın Merzifon ilçesinde, her gün 600 ihtiyaç sahibi vatandaşın sıcak yemek yediği Belediye Aşevi, Kurban Bayramı'nda da hayırseverlerden büyük destek gördü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2012 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşevi tarafından bayram öncesi başlatılan ?Vekâletle Kurban Kesme Kampanyası'na Merzifonlu hayırsever vatandaşların gösterdiği ilgiden memnun kaldığını belirten Merzifon Belediyesi Aşevi Müdürü Mehmet Alişinoğlu, her yıl yardımsever vatandaşların yardımları ile aşevinde ihtiyaç sahibi insanlara dağıtılmak üzere kurban kesimi yapıldığını ve dağıtıldığını söyledi. Müdür Alişinoğlu, ?Aşevimiz tarafından bu yıl başlatılan kampanyada ise 70 küçükbaş, 10 büyükbaş hayvan kesildi.? dedi.

Mehmet Alişinoğlu şöyle devam etti, ?Bu yıl büyükbaş kurban bağışı hisse bedelini 650 lira, koyun bağışını hisse bedelini ise 550 lira olarak belirlemiştik. Kurban Bayramı'ndaki bağışlar ihtiyaç sahiplerinin sofrasına etli yemek olarak giderken, kurban kestiren, diğer anlamda vekâlet veren vatandaşlarımızdan da arzu edenlere, 5 kilo civarında et verdik. Tüm bu hizmetleri hayırseverlerimizin desteği olmadan yürütmemiz elbette çok zor. Daima hayırseverlerimiz tarafından desteklenen aşevimiz, bu Kurban Bayramı'nda da unutulmadı."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber