Bursa'da olayların çıktığı mahalle muhtarları birlik ve beraberlik çağrısı yaptı

Bursa'da bir grup BDP'linin 28 Ekim'de 'cezaevlerindeki açlık grevlerine destek vermek amacıyla' AK Parti Yıldırım İlçe Başkanlığı'na yürümek istemesi üzerine çıkan ve aralıklarla devam eden olaylar duruldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2012 18:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Olayların çıktığı mahalle muhtarları ve kanaat önderleri ortak bir basın açıklaması yaparak birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

Muhtarlar Dernek Başkanı Ahmet Şenol, birkaç günden beri bu mahallelerde yaşanan olaylara karşın birlik ve beraberliği sağlamak adına muhtarlar ve kanaat önderleri ile buluştuklarını belirterek, ?Biz bölge muhtarları, çevre muhtarları ile burada toplandık. Yaptığımız incelemelerde kesinlikle provokasyon olduğunu tespit ettik. Bu mahalle halkı, insanları ve çocukları hiçbir zaman bu olaylara karışmıyor. Bizler de sabahtan beri yaptığımız incelemelerde, devletimizde gerekli tedbirleri aldı. Daha evvel bazı zayiatlar oldu, ama bundan sonra bu tür olaylarda olmayacaktır.? dedi.

SİYASİ OLAYLARI MAHALLEMİZE BULAŞTIRMAYIN

Ulus Mahallesi muhtarı İlhami Ak ise mahallede oluşturulan gerginliklerden dolayı mahalle halkı olarak çok tedirgin olduklarını belirterek şunları söyledi: ?Bu olayların provokasyon olduğunu biliyoruz. Bizler mahalle sakinleri olarak uzun yıllardır mahallede iç içe kardeşçe yaşıyoruz. Akraba olmuş, kız verip, kız almışız. Aynı binada Diyarbakır'dan Erzurum'dan. Muş'tan ve Van'dan aileler oturuyor. Bunların birbirine karşı olay çıkarma ihtimali imkanı yok. Bunu yaşatanlar kesinlikle mahale halkı değil, dışarıdan gelen belli güçler. Buradaki insanlar aynı camide saf tutar, aynı okulda çocukları aynı sırada oturur, aynı düğünde halay çekerler, birbirinin cenazesinde ağıt yakar ve birbirinin kederini paylaşırlar.?

Olaylara MHP ve BDP çatışması denilmesine rağmen mahallede AK Partiye daha çok oy çıktığını anlatan Ulus Mahalle Muhtarı İlhami Ak, ?Bir BDP ve MHP deniyor ama, benim mahallemin yüzde 80'i AK Parti'ye oy veriyor. Yüzde 2'si MHP ve yüzde 10 civarında ise BDP'ye oy çıkıyor. Herkes kendi siyasetini yapsın ama bizim üzerimizde oyunlar oynamasınlar.? şeklinde konuştu.

EMNİYETİN ACEMİLİĞİ VAR

Vakıf Mahallesi muhtarı Cahit Ozan ise Muşlu ve Kürt kökenli olduğunu belirterek, ırkçılık yapmadıklarını ifade etti. Ozan, "Kürdüm, Kürt kökenliyim. Biz Peygamber Efendimiz'in ümmetinden gelen insanlarız. ?Irkçılık yapan benim ümmetimden değildir.' demiş. Biz ırkçı değiliz. BDP, pazar günkü AK Parti ilçe binasına siyah çelenk bırakmayı ve yürüyüş yapmayı istedi. Emniyet eğer buna izin vermiyorsa, Ulus Mahallesi'nden insanları çıkarmasın. İnsanlar Ulus Mahallesi'nden çıkarılıyor ve iki kardeşi birbirine düşürmek için acemice bir davranış içine giriliyor. Ama Allah'a şükür ki, bizim insanlarımızın kardeşliğini 1071'den beri herkes çok iyi biliyor. Malazgirt'ten tutun Anadolu'nun en ücra köşesine kadar Türklerin ve Kürtlerin ortak kanları at nalının değdiği derelere akmıştır. Biz bu saate kadar ırkçılığa meyil vermedik, bundan sonra da vermeyeceğiz.?

Mevlana Mahallesi muhtarı Yılmaz Şahin de, 'bardağı kim kırarsa kırsın suç işleyen cezasını çekecektir' diyerek, "Burada emniyetin zaafı var. Ama dün devletin gücü gösterildi. Bizi birbirimizden nasıl ayıracaklar ben bilemiyorum. Öyle bir şansımız yok. Ben 30 yıldır buradayım, hep iç içeyiz. Cenazemizde her şeyimizde birlikteyiz. Bizi nasıl ayıracağız.? şeklinde konuştu.

Kanaat önderleri ise vatandaşlara itidal çağrısında bulunurken, ?Bizler düşman olamayız. Bizler bir kardeşiz, buradakiler kardeştir. Herkes aklını başına alsın.? şeklinde uyarıda bulunsunlar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber