SGK Başkanı Acar, Başkan Palta'yı ziyaret etti

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Fatih Acar, SGK Sigorta Primleri Genel Müdürü Cüneyt Olgaç ve Aksaray SGK İl Müdürü Saffet Çalışkan ile birlikte Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta'yı makamında ziyaret ederek karşılıklı görüş alış verişinde bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2012 20:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SGK Başkanı Fatih Acar, Başkan Nevzat Palta ile daha önceden tanıştıklarını ve dost olduklarını belirterek, Aksaray'a uğrayıp ziyaret etmek istediklerini kaydetti.

Belediye Başkanı Nevzat Palta da AK Parti hükümetinin, sosyal güvenlik kapsamında devrim niteliğinde hizmetler yaptığını belirtti. Palta, şunları söyledi: ?Türkiye'de, son yıllarda özellikle reform niteliğinde çok güzel şeylerin yapıldığını biliyoruz. Bunların tekrar söylenmesi lazım. Çünkü bazı şeyler tekrarlandıkça hafızalarda biraz daha canlanıyor. Söylenmezse bilinmiyor. Aynı şeyleri bizler de yaşıyoruz. Yaptığın şeyleri anlatmadığın zaman vatandaş farkında olmuyor.

Sayın Başbakanımız da söylüyor, son 8-10 yıl içerisinde Türkiye'de yapılan güzel hizmetleri sürekli anlatın diye. Hem belediye başkanı olarak hem de teşkilat olarak. Türkiye'de gerçekten Sosyal Güvenlik Kurumu adı altında olsun hem diğer sağlık anlamında olsun, eğitim anlamında olsun çok güzel şeyler yapılıyor. Bunların sizlerin ağzından birebir anlatılması da çok önemli diye değerlendiriyorum.

Süper dediğimiz ülkelerde bile, bu sağlık ve sosyal güvenlik anlamında, Türkiye'de olan şeylerin bir çoğu yok. İnsanlar bireyselleşmişler. Sözde en modern ülkelerde bile bu bireyselleşme var. Şu anda Türkiyemizde yeni yapılan şeylerle birlikte çocuk daha doğduğu andan itibaren 18 yaşına kadar devletin şemsiyesi altında. Bu, ciddi bir reformdur."

Başkan Nevzat Palta, SGK ile çok iyi ilişkiler içinde bulunduklarını ve ayrıca, Aksaray Belediyesi olarak borcunu ödeyen bir belediye olduklarını söyledi. Belediye Başkanı Nevzat Palta'nın da yakından tanıdığı SGK Başkanı Fatih Acar'ın, çok sayıda makalenin yanı sıra, vergi ve istihdam politikaları ile toplam kalite ve mükellef ödevleri ile hakları konusunda yayınlanmış kitapları bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber