Erdoğan'ı protesto eden 2 kişiye hakaret davası

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ekim 2005 13:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trabzon'da Tanjant Yolu'nun açılış töreni sırasında konuşma yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a boyalı yumurta atarak protesto eden Halkevleri Trabzon Şube Başkanı Murat Bektaşoğlu ve TAYAD üyesi Ethem Küçük hakkında 'Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'na hakaret' suçundan açılan hakaret davasının görülmesine bugün başlandı.

1. Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya sanıklar Murat Bektaşoğlu ve Ethem Küçük katılmadı. 'Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'na hakaret' suçundan yargılanan sanıklar için mahkeme başkanı, olayın görüntülerinin jandarma bilirkişisi tarafından incelenip, sanıkların tespitinin yapılmasına ve bir dahaki duruşmaya polis zoruyla getirilmelerine ve tanık polis memurunun Sakarya'da talimatla ifadesinin alınmasına, ayrıca olayı gören polis memurlarının mahkemeye gönderilmesi için Trabzon Emniyet Müdürlüğü'ne talimat gönderilmesine karar verildi. Duruşma, 15 Kasım 2005 tarihine ertelendi.

24 Haziran 2005 tarihinde Tanjant Yolu'nun açılış töreninde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan konuşma yaptığı sırada, Halkevleri Trabzon Şubesi Başkanı Murat Bektaşoğlu (27) ve TAYAD üyesi Ethem Küçük (27), üzerlerinde 'Karadeniz Uşağı Amerikan Uşağı Olmayacak' yazılı yelekler olduğu halde ellerindeki boyalı yumurtaları Başbakan Erdoğan'a fırlatmıştı. Gözaltına alınan Bektaşoğlu ve Küçük, çıkartıldıkları adliyede serbest bırakılmıştı.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber